Nordisk minimalisme: Armoire officielle SS16

Har Støy og Gitman Vintage begået verdens bedste skjorte?

Der findes mange fine skjorteproducenter og skjortebrands verden over, men de færreste når Gitman Vintage til sokkeholderne. Den amerikanske skjorteproducent har siden 1978 kombineret fremragende håndværk med moderne teknologi for at skabe skjorter, der på samme tid er både holdbare og elegante. Og nu har skjortemærket et nyt initiativ på dagsordenen. Gitman Vintage og den århusianske butik Støy er teamet op om en skjortekollektion, der fortolker den klassiske oxfordskjorte, hvor pasformen er blevet smallere og udtrykket mere dressy. Udgangspunket var at kreere verdens bedste skjorte, og i min optik er de lykkes ganske godt. Samarbejdet byder på 5 forskellige og essentielle farver, der alle hører sig til i mandens basisgarderobe.

Gitman-x-Stoy4745-1200x525

I forbindelse med samarbejdet, har Kristoffer Dahy Ernst taget en snak med chefdesigneren for Gitman Vintage, Chris Olberding.

De seneste fem år har fokus i moden været på gode produkter, der skabt til at holde længere. Hvordan arbejder Gitman med branding i dag og hvordan har jeres brand udviklet sig de seneste år?
?Det er et godt spørgsmål. Gitman har altid fokuseret på vellavede skjorter af meget høj kvalitet, så det er også den historie, vi gerne vil fortælle med vores branding. Gennem de seneste fem-syv år har vi i moden oplevet et meget stort fokus på ?heritage?-brands. Det har betydet, at vi har gjort meget ud af at kommunikere ?Made in the USA? uanset om det har været i tryksager eller digitalt på Instagram, Twitter eller på blogs. Et andet branding-aspekt er de samarbejder, vi hele tiden lancerer. Den bedste branding er den, du får ved at samarbejde med de bedste butikker.?

Hos Gitman taler I meget om ?Made in the USA.? Jeres virksomhedshistorie er stærk, men er det muligt på samme tid at slå et slag for innovation?
?Vi er stolte af at være ?Made in the USA.? Ikke blot fordi, det simpelthen er det, vores skjorter er. Men også fordi, der er så få amerikanske produkter, der rent faktisk bliver lavet i landet. Ydermere er det ideen om, at vi også ejer og driver vores fabrikker selv. Der er så mange producenter, der ikke ejer produktionsfaciliteter, og når produktionen så halter, så falder produkternes kvalitet. Og det sker tit. Det problem har vi ikke.
Noget af det, vi så til gengæld fokuserer på, er at skabe mere end bare en god button-down-skjorte. Vi eksperimenterer med stofferne, vi fremelsker innovationen. Vi er ligeledes begyndt at undersøge, hvad der kan lade sig gøre på vores område: Skjortejakker, lange skjorter, crop-tops, forskellige lukninger og så videre. Vi bliver nødt til konstant at vise noget nyt og anderledes for at holde os relevante.?

Gitman-x-Stoy4751-880x580

I kalder Gitman for en ?boutique shirt maker? i stedet for en masseproducent af skjorter. Hvorfor er det vigtigt?
?Indkøbere spørger os tit, om der er et minimum-antal, de skal købe hos os. Det er der ikke, svarer jeg, vi har kun maksimum-antal. Det indrammer fint vores ide om at være specialister i stedet for generalister. Balance mellem de to skal være der, men det handler først og fremmest om to helt andre ting: Kvalitet og service.?

Hvad har været udgangspunktet for samarbejdet med Støy?
?At få den helt rigtige pasform. Danskere er høje og slanke, og det krævede, at vi bevægede os en smule væk fra vores oprindelige DNA for at skabe en silhouet, der er mere skandinavisk.?

Gitman-x-Stoy4756-880x580

Skjorterne kan erhverves til 1400,- hos Støy.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Nordisk minimalisme: Armoire officielle SS16