Sæsonens bedste bomber er fra Tonsure - og bukser fra mfpen

Jack&Jones satser på sneakers med nyt collab – og gør det overraskende godt

Jack & Jones vil fremad, også når det kommer til footwear og i særdeleshed sneakers. I den ambitiøse anledning var jeg i sidste uge inviteret til London, hvor det danske mærke lancerede deres nye, stærke bud på sneakers, der også har til hensigt at vække interessen hos sneakerfreaks.

Og hvad er så en god opskrift på en succesfuld sneaker, der skal vække den interesse? Naturligvis et collab. Derfor har J&J allieret sig med den rutinerede sneakerdesigner Tuan Le om kollektionen Fusion, der i første omgang rummer fire overdimensionerede sneakers med ekstremt volumniøse og overdimensionerede såler, der tager afsæt i både et futuristisk og sportsligt ståsted.

Selv om Tuan Le måske ikke virker bekendt for dig, så er han altså ikke hvem som helst. Tidligere har han designet sneakers for Reebok og basketmærket AND1 – og det var ham, der designede den sneaker som Vince Carter bar, da han vandt den ikoniske slam dunk contest i, i 2000. Den historie er HERLIG.

Jeg tog en snak med Tuan Le og Kirsten (J&J footwear designer) over et glas hvidvin, da vi festede med J&J på House of Hackney i Shoreditch, London.

img_0512

Tuan Le og jeg til eventet i Shoreditch.

Affilliate – Jakke: Jack&Jones // Halsklud: Hermés // Bukser: Acne Studios // Sneakers: Jack&Jones x Tuan Le

Alexander: Hvorfor samarbejder du netop med Jack&Jones?
Tuan Le: “Det skete nærmest af sig selv. Kirsten besøgte mit hus, vi talte om kultur, mad, musik og mode. Og så skete det bare naturligt. Jeg tænkte, at det ville klæde J&J at lave sko, der var atletiske, sporty, dressede samt basket og løbeinspirerede. Og Fusion er lidt af det hele, og så alligevel ikke”

Alexander: Du kommer fra en baggrund med AND1 and Reebok. Hvordan er det at arbejde med et mere, eller i hvert fald anderledes kommercielt mærke som J&J?
Tuan Le: “Det er så cool. Jeg føler, at jeg virkelig kan bidrage til “festen” med mine ideer.”

Kirsten: “Tuan og jeg har arbejdet stærkt sammen. Med collabet er der ingen regler i modsætning til permanente kollektioner. Vi kunne gøre hvad vi ville.

skaermbillede-2016-10-12-kl-20-36-18

Alexander: Collabs og sneakerfokus er et helt nyt fokus for J&J. Hvad kan skoene?
Tuan Le: “Skoene bevæger sig lidt i alle kategorier, men kan ikke sættes i bås. De har noget fra alle skotyper, ligesom de finder inspiration i både asiatisk og europæisk sneakerkultur.”

Kirsten: “Det er en sko, der kan det hele. De har en meget basket og tennis-inspireret overdel. Og en futuristisk sål. Jeg vil kalde det; øst møder vest. Samarbejdet hæver baren for mærket. Det viser også en ny side af J&J som brand.”

Alexander: Tuan, du har tegnet på alle skoene her idag, hvad er historien bag? 
Tuan Le: “Julemorgen sendte Kirsten mig en boks med hvide sko. Med dem ønskede jeg, at fortælle en historie. Det er musik, der er mode, London, Danmark, Vietnam som jeg har tegnet på skoene.”

img_0497 img_0501jj-tuan-lee-hendrix540

Alexander: Du har oplevet en del i din karriere, hvordan vil du beskrive udviklingen i sneaker-gamet?
Tuan Le: “Jeg fokuserer ikke så meget på den tiltagende fart. Jeg kigger på alt omkring mig altid. Musik, mad, mode, kultur og jeg er ligeglad med hvad andre gør. For mig sker designs helt naturligt. Og sådan skal det ske.”

Kirsten: “Med sneakers, som alt andet mode, så kommer det i cirkler. I 90’erne og starten af 00’erne var sneakers på toppen, og nu er det tilbage. Det er eksploderet. Sålerne bliver store, fordi alle er klar på sneakers igen. Og hos Jack&Jones reflekterer vi altid over populærkulturen.”

Alexander: Hvordan vil du beskrive Tuans æstetik, Kirsten?
Kirsten: “Det gode ved Tuan er, at han ikke skal tænke så meget over kunderne, når han designer. Han kan bare være kreativ, og jeg elsker ikke at give ham begrænsninger. Når vi skal på inspirationsrejser vil Tuan hellere kigge på grafitti og kultur end butikker og kollektioner fra andre mærker og designere.”

slider-2-1-1089x646 slider-3-1089x646

Alexander: Tuan, hvis du skal vælge en all-time favoritsneaker, hvilken er det så?
Tuan Le: ” I 2000, da Vince Carter vandt NBA Slam Dunk Contest. Det var min sko han havde på. AND1 tai-chi. Og hvad der er så cool ved det er, at Carter selv købte den. Den var altså ikke sponsoreret.

* Indlægget er sponsoreret.

Tuan Les all time favorite. AND1 THAI CHI

Tuan Les all time favorite. AND1 THAI CHI

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sæsonens bedste bomber er fra Tonsure - og bukser fra mfpen