Burberry skyder julen i gang med stjernespækket kampagnevideo med flere overraskelser

I Go’ Morgen Danmark: Outdoor-trenden i herregarderoben

FUNKTIONALITET. Aldrig har det været mere aktuelt at ligne en, som er på vej på vandretur – og du kan sagtens udfordre den konventionelle styling.

I sidste uge var jeg et smut forbi GO’ Morgen Danmark, hvor jeg skulle snakke nærmere om modens fascination af funktionalitet og outdoor-looket, der må anses som en af sæsonens klart største tendenser.

Det handler om groft sagt om praktikaliteter.

Dette efterår og vinter fylder fleecejakker, praktiske parkaer og dynejakker, anorakker og ikke mindst vandrestøvler enormt meget i modebilledet.

Outdoor-trenden er som sådan ikke en ny ting. De senere år har vi set gorpcore sætte sit præg på modelandskabet  – en form for anti-trend, hvor autentiske outdoorbrands som Patagonia, Fjällräven, Salomon og The North Face har fået en helt anden relevans.

Imens trenden har spiret, har vi også set, hvordan modehusene har taget outdoor-elementer til sig. I de aktuelle AW18-kollektioner er der fyldt med outdoor-referencer og tekniske styles. Fx. har Gucci trukket vandrestøvlen ind i en helt ny kontekst med deres Flashtrek-model. 

Hos Louis Vuitton var catwalken fyldt med fleece, vandrestøvler og tekniske jakker, da Kim Jones viste sin sidste kollektion (AW18) som styrmand hos det parisiske modehus. Det samme var tilfældet hos Lanvin og Balenciaga, hvor boxy parkaer, vandrestøvler og reb også fandt vej til catwalken. Kald det bare hiking chic.

Og så har der selvfølgelig været flere samarbejder mellem “oprindelige” outdoor-brands og modebrands. Seneste eksempel er Acne Studios x Fjällräven samt Junya Watanabe og The North Face, der på en eller anden måde udvisker grænsen mellem mode og funktion totalt.

Jeg samlede tre looks til lejligheden, der alle havde praktikalitet som omdrejningspunkt, men som samtidig gik i tre vidt forskellige retninger – fra første look med afsæt i de “autentiske” outdoor brands med Patagonia fleece og Salomon støvler, til samarbejdet mellem Acne Studios og Fjällräven, som jeg stylede med fløjlsbukser og Timberlands.

Og så var der selvfølgelig også jakkesættet, der altså sagtens kan trækkes i en praktisk retning med den rigtige styling. Jeg satte det sammen med en dad-inspireret parka og Guccis eminente støvle.

Look 1

Jakke/Trøje: Patagonia (lignende) // Taske: Cote & Ciel // Højhals: Samsøe Samsøe // Bukser: Jack & Jones // Støvler: Salomon

Look 2

Anorak: Acne Studios x Fjällräven // Bukser: Weekday // Støvler: Timberland // Taske: Acne Studios x Fjällräven

Look 3

Teknisk jakke: Zara // Suit: Zara // Fleece: Stutterheim // Støvler: Gucci 

Læs også: Burberry skyder julen i gang med stjernespækket kampagnevideo med flere overraskelser

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Burberry skyder julen i gang med stjernespækket kampagnevideo med flere overraskelser