16 skarpe overgangsjakker og -frakker på udsalg

Sportswear møder tailoring før J.Lindeberg

Før J.Lindeberg AW19-showet (Foto: Mark Swizzy)

MIN STIL. The comeback of tailoring bliver fremhævet uanset hvor man læser eller hører om herremode netop nu. Under AW19-modeugerne var jakkesættet nemlig allestedsnærværende på catwalken – som et slags modsvar på den meget logofikserede streetwear, vi har set i mange sæsoner. Det bedste eksempel er måske Virgil Ablohs AW19-kollektioner for både Off-White og Louis Vuitton, som cementerede, at han, trods sine streetwear-rødder, har taget jakkesættet til sig.

At den klassiske tailoring har fået en revival er selvfølgelig noget, jeg bifalder. Og jeg bifalder især, at man ikke altid behøver at bære jakkesættet på den konventionelle måde.

Under Copenhagen Fashion Week i sidste uge, da jeg skulle se J.Lindebergs AW19-show, udfordrede jeg jakkesættets klassiske koder, når jeg mixede den formelle uniform med sportswear og techwear.

Mit nålestribede jakkesæt fra J.Lindebergs SS19-kollektion havde i forvejen en række tech-detaljer over sig, men det fik en ekstra dimension og et clash af stilarter, når jeg miksede det med en nylonanorak fra Sandro og et slips samt en skjorte fra mit eget brand, AN IVY.

Solbriller: Prada // Suit: J.Lindeberg (Lander snart)  // Anorak: Sandro // Slips: AN IVY // Skjorte: AN IVY

På catwalken hos J.Lindeberg så vi også igen en omfavnelse af hele tailoring-universet, som det svenske mærke i massiv grad har fokuseret på med deres seneste kollektioner, som alle er blevet vist under Copenhagen Fashion Week. I kollektionen var der adskillige jakkesæt i oversized silhuetter, store striktrøjer og dynejakker. Især hybriden mellem et suit og et jumpsuit var en favorit og et sjovt twist på tailoring-universet. 

Se mine favoritter fra kollektionen herunder.

Læs også: (Di)vison bygger videre på Tonsures bomberjakke

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

16 skarpe overgangsjakker og -frakker på udsalg