The Woost God!

Årets 10 bedste collabs

2014 har været et godt år. Mange nye, overraskende og inspirerende samarbejder har taget form i den foranderlige modeverden, hvilket har udmærket sig i både små capsule collections og større kollektioner. I anledning af årets sidste dag har jeg derfor set tilbage på året der gik, og kåret de ti bedste samarbejder på tværs af brands.

10. Alexander Wang x H&M

Magen til hysteri skulle man lede længe efter, da samarbejdet mellem Wang og H&M blev lanceret i efteråret. Derfor har årets high-end high-street samarbejde sneget sig ind på 10. pladsen. Med neopren, mesh og sporty referencer var kollektionen en perfekt mulighed for alle, der ønskede at smage lidt af Wangs sødme til priser, der rent faktisk var til at betale. Strøget var af gode grunde også proppet til randen inden release i de københavnske H&M butikker, og kollektionen blev udsolgt på en times tid. Hvad end man var til den eller ej, fortjener den en plads på listen.

The_Garage_Starlets_Alexander_Wang_X_HM_Man_Collection_Collaboration_Lookbook_Catalogue_02

9. Riccardo Tisci x Nike Air Force 1

At få Givenchys kreative direktør til at redesigne én af Nikes absolut mest ikoniske sneakers viste sig at være en genial idé. Internettet gik ganske simpelt amok og sneakerheads ekstatiske eufori var til at få øje på alle steder. Sorte og hvide modeller udgjorde de sikre, men nytænkende og æstetiske styles med Tiscis aftryk. Pakken af Air Force 1 i beige gjorde dog forskellen.

1410738528678_720x450

8. Wood Wood x Disney

Alle har et forhold til Disneys 86 år gamle figur Mickey Mouse. Og da Wood Wood tidligere på året præsenterede en hel capsule collection med Mickey Mouse som hovedperson, kunne man intet andet end at lufte en kende begejstring. Med en abstrakt tilgang til den ikoniske figur formåede Wood Wood at kreere alt fra skjorter til crewnecks og headwear med fortolkninger af den børnevenlige figur, der dog fremstod alt andet end barnlige. SEJT!

edit_2_8

7. A.P.C x Kanye

Kanye West er et hypebæst uden lige. Det betød  at lanceringen af hans 2. capsule kollektion med det franske brand A.P.C tiltrak en hel del opmærksomhed. Sammen med A.P.C’s founder, Jean Touitou, gravede man ned i arkiverne, hvor militære referencer og komfortable klæder i denim blev grundstenene. Kollektionens Parka Coat med pels blev dog det virtuelle modeunivers største kæledægge

apc-kanye-2014-fall-capsule-collection-4

 

6. Raf Simons x Stan Smith

Årets mest omtalte og hypede sneaker blev Adidas’ relancering af Stan Smith. Den belgiske designer Raf Simons formåede senere på året at give den et ekstra touch. Med det karakteristiske R på siden af skoen, og de markante blikfangende kulører, fik den klassiske tennissko et andet liv, en eksklusiv finish og en fortjent 6. plads.

Raf-Simons-x-Adidas-Stan-Smith-500x321

 

5. Peter Jensen x Maison Kitsuné

Med stærke 70’er referencer, gossip og glamour, præsenterede danske Peter Jensen, op til julehandlen, en anderledes capsule collection i samarbejde med Maison Kitsuné. Kaninen mødte ræven og udtrykket var på mange måder dristigt, frækt og chic. Det udmærkede sig i gode striktrøjer, et suit og en skjorte til de kræsne mænd, der rent beklædningsmæssigt turde at tage chancer.

peter-jensen-kitsune-2014-10-960x640-717x375

4. Brooks Brothers x Supreme

Rygterne florerede længe, og da rygter blev realitet var det svært at skjule sin begejstring. En alliance af de helt store havde fundet sted, da mega-hypede Supreme havde slået sig sammen med klassiske Brooks Brothers. To stilmæssige modpoler mødtes og skabte et suit og en bøllehat i seersucker – et materiale som Brooks Brothers har været kendt for i MANGE år.

supreme-brooks-brothers-spring-summer-2014-collection-01

3. United Arrows x Nick Wooster

I Japan har man United Arrows – en shop, der for alvor formår at trække opmærksomhed fra hele den europæiske og amerikanske modescene. Interessen blev bestemt ikke mindre da man igen valgte at skabe en kollektion med ikonet Nick Wooster.  Patchwork, camo samt grå og sorte toner prægede kollektionen, der på mange måder formåede at give det klassiske menswear et moderne udtryk.

Nick-Wooster-x-United-Arrows-Spring-Summer-2014-Collection-Available-Now-011

2. Raf Simons x Sterling Ruby

Raf Simons er også at finde på 2. pladsen. Denne gang for hans samarbejde med den Los Angeles-baserede kunstner Sterling Ruby. Tro mod sin kunst formåede Ruby at implementere sine farvestrålende kunstværker som både broderi og print på Raf Simons skarpe silhuetter. Kollektionen var bestemt en af årets absolut mest eksperimenterende, og ikke noget for enhver smag. Alligevel må samarbejdet siges at være så stærkt og “out of the box”, at den hører hjemme iblandt årets aller bedste.

 Raf Simons x Sterling Ruby_1 (1)

1. Daniele Alessandrini x Premium by Jack & Jones

Da Jack & Jones under sommerens Copenhagen Fashion Week afslørerede deres italienske fornemmelser, kunne man straks konstatere at der var noget enestående i støbeskeen. Sammen med Daniele Alessandrini kunne  Bestsellers modedynasti præsentere 25 dele, der på perfekt vis forenede smalle silhuetter og lækre materialer med yderst overkommelige priser. Kombinationen af kvalitet, skarpt design, masser af suits og frakker samt gode priser gør samarbejdet til årets bedste i min optik. Tillykke.

PRE_07b_drop11_DAimage_window_A3

Jack-Jones-Daniele-Alessandrini-8

Nu er det bare at nyde nytåret og vi ser frem til en masse gode samarbejder igen i 2015.

4 kommentarer

 • …Websites you should visit…Thank you for sharing excellent informations. Your web-site is very cool. I’m impressed by the details that you have on this site. It reveals how nicely you understand this subject. Bookmarked this website page, will come back for more articles. You, …

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • I told my grdeamothnr how you helped. She said, “bake them a cake!”

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Alexander Gram

  Stærkt, Morten!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Super lækker liste – og jeg er meget enig med 1’eren – Daniele Alessandrini x Premium by Jack & Jones!

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

The Woost God!