Supreme x Clarks SS15

6 items, der altid vil være aktuelle!

Moden byder konstant på nye trends og tendenser, der sæson efter sæson kommer og går. Derfor kan det hurtigt blive en dyr fornøjelse, hvis du skal følge med kredsløbet, der kun løber hurtigere og hurtigere. Heldigvis er der en række ikoniske design klassikere, der uanset sæson aldrig mister deres relevans. Nedenfor kan du finde 6 items, der i mange årtier har været en essentiel del af herregarderoben, og iøvrigt har fastholdt en konsekvent aktualitet. Så hvad end du er typen, der foretrækker at købe få, men gode ting, eller er impulsshopper, er det helt sikkert værd at følge med.

Den lyse trench coat

Den klassiske beige trench coat som vi kender fra Burberry er en af tøjbranchens største ikoner. Burberry introducerede frakken for over 100 år siden, men idag er den stadig lige så aktuel, og der er bestemt noget elegant og nonchalant over at bære den dobbeltradede klassiker med bæltspændet om livet. Gør som Humphrey Bogart gjorde i Casablanca i 1942 og bær den med en mørk fedora hat, eller gå til de enkeltradede og opdaterede versioner som du nedenfor ser fra Paul Smith og Selected, og iklæd dig dem som Fillipo Fiora fra bloggen The Three F med sæsonens aktuelle jordfarver fra top til tå.

 

Untitled

1. Paul Smith, 4399,- 2.Selected, 799,- 3. Burberry, 10,400

humphrey-bogart-casablanca-trenchcoat Skærmbillede 2015-03-03 kl. 22.44.08Humphrey Bogart (1942) & Fillipo Fiora (2014)

Denim jakken

Denim på denim er aktuelt i denne sæson, som det tidligere er berettet om på PreppyBeast. Ikke desto mindre er denim jakken naturligvis også aktuel og tidsløs når den står alene. Det har den iøvrigt altid været, og derfor bør du investere i en! Levi’s er brandet du forbinder med jakken, men også mærker som Diesel har stærke denimjakker på programmet, ligesom H&M tilbyder en række styles til fornuftige priser. Gør som gjorde Paul Simonon (bassist i The Clash) i 1980, eller som Theophilus London gør det idag og mix den med hat og shades. Jakken står samtidig også perfekt som alternativ til blazeren.

Denim

1. Levi’s, 1299,-  2. H&M, 349,-  3. Diesel, 1500,- 

paul simonon hat denim jacket1-THEOPHILUS_LONDON_GAP_SPRING_2014_DAVID_SIMSPaul Simonon (1981) & Theophilus London (2015)

Hvide sneakers 

Hvide sneakers. Hvem har ikke et ømt punkt for de bad boys? De er sporty, elegante og kække. De kan alt, og kan bruges til alt. Det er sæson for adidas Superstars, der stadig er ligeså dope som da Run DMC sportede dem i 80’erne, men markedet er sprængfyldt med gode bud. Danske Casper and the Beast har et godt eksemplar, ligesom Maison Kitsuné også kan. Rock dem som du vil, men skæv gerne en anelse til stilikonet Nick Wooster, der formår at bringe dem i spil med blazeren.

White kicks

1. adidas, 899,-  2. Casper And The Beast, 1499,- 3. Maison Kitsune, 1100,- 

run-dmc-adidas-superstar Stan Smith x Adidas . nick woosterRun DMC (1980’erne) & Nick Wooster (2014)

Biker jakken

I 1928 introducerede Schott for første gang den læderjakke vi idag kender som bikerjakken. Jakken har en lang historie, hvor stjerner som Marlon Brando og James Dean gjorde jakken ikonisk. Men også punkgrupper som eksempelvis The Ramones i 70’erne bar jakken. Idag ser vi jakken bragt i spil på diverse måder. Sorte jeans og støvler fungerer til perfektion i samspil med jakken, men Art Comes First har bevist, hvordan du også bringer den i spil med oxford skjorter, slips og brogues. Igen er der mange gode bud, hvor ACNE og Won Hundred naturligvis gør det ekseptionelt, men hos H&M er det også muligt at få en billigere version.

biker

1. Acne Studios, 1200 euro  2. H&M, 399,- 3. Won Hundred, 5500,- 

A 1981 portrait of The Ramones

james_dean_fake  tumblr_nit1tlCKwA1rnvfy1o1_500Øverst: The Ramones (1970’erne) Nederst: James Dean (1950’erne) & Dude på gaden i kreationer fra Avec Ces Freres fra Art Comes First (2015)

Den navy blazer 

En navy blazer er uundgåelig. Sådan er det bare. Både den regulære og med guldknapper. Den navy blazer kan bruges til alt. Dress den op og dress den ned som du vil. Kongen af de blå (og grå) blazere er selvfølgelig den amerikanske designer Thom Browne. Hans kreation med guldknapper kan du klikke hjem her, ligesom Won Hundred og Jack & Jones også giver dig gode goods.

Navy blazer

1. Thom Browne, 10.215,-  2. Won Hundred, 2200,- 3. Jack & Jones, 599,- 

Thom-Browne-02Thom Browne (2013)

Brogues

Din farfar har helt sikkert et par. Det har din far også. Ligeså bør du have et par læder brogues. De kan erhverves i mere eller mindre formelle versioner, der naturligvis også indbyder til stylingen af dem. Her får du et udsnit fra alle spektre af skalaen. Formel såvel som uformel.

brogues

1. Thom Browne, 8000,-  2. Selected, 1200,-  3. Dr. Martens, 1100,- 

6234209911_e34f9b66a0_b

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Supreme x Clarks SS15