13.03.15

De velklædte danske mænd #2

Der er modeugernes ekstreme tendenser, den professionaliserede streetstyle, og så er der alle de velklædte danske mænd, der beriger gadebilledet med karakteristisk og god stil. I en række af indlæg vil jeg interviewe de velklædte danske mænd, der hver dag inspirerer folk omkring sig med deres personlige udtryk.

De næste i rækken, er de to 23 årige modepassionerede tvillingebrødre Noel og Samuel. Begge begår sig til dagligt på Copenhagen Business School, og er senest flyttet fra Odense til hovedstaden for at studere. Igennem den seneste tid har brødreparret kørt en Instagram-profil (@akinscph) med ambitionen om at inspirere folket med stil og mode. Og de har i høj grad inspireret mig. Derfor har jeg lavet et interview med Samuel og Noel, der stiller skarpt på stil, inspiration, fremtidsplaner i modebranchen og ikke mindst London.
11073987_10206494878553736_885385238_n

Jeres stil er klassisk, men samtidig moderne. Hvad inspirerer jer, og hvad er historien bag jeres valg af stilretning?
Vores stil er bestemt karakteriseret af at vi begge i en periode har boet i London, hvor vores interesse for mode i høj grad steg og egentlig rigtigt opstod. Da der i England er skik for dresscode på mange arbejdspladser, mødte vi hver dag på arbejde i jakkesæt hvilket var en smule uvant for os dengang. Der var dog en kontrast i og med at vi begge boede i øst London hvor lange coats, stump-bukser og Dr. Martens er naturlige elementer i gadebilledet, har vi naturligvis fået en del inspiration derfra hvor vi prøver at blande disse elementer..
Vi har dog sidenhen udviklet vores stil i en mere moderne og street-klassisk retning, men vi bruger dog stadig flere elementer fra det engeske. Under vores tid i London var vi bl.a. involveret i London Fashion week, hvor vi udviklede nye kontakter og bekendtskaber ? dette har bl.a. haft stor andel i vores interesse for mode og design.
I forhold til vores stilretning, er vi glade for at blande det klassiske og mere gentleman-inspireret look med street-style præget af bla. Hvide sneaks og T-shirts. Vi synes eksempelvis at det er super fedt med kombinationen af sneakers og en klassisk herre-hat. 

Har I hver især et favorit item eller brand, der kendetegner jeres stil?
Vi har ofte en tendens til at dyrke bestemte mærker i perioder, og i øjeblikket har vi kastet vores kærlighed over Gant Rugger som vi synes laver en fed kombination af stilfulde og elegante elementer, med præg af et mere casual look.
Et mærke som Acne er vi også glade for, og som gang på gang leverer varen.
Med hensyn til et favorit item har vi ikke en bestemt favorit, men vi har altid været vilde med coats, hvor vi bl.a fra vores tid i London opstøvede flere fede jakker fra de utallige vintageforretninger som byen har at byde på. 10950138_10206494870313530_12573583_n
Hvad er jeres seneste investering?

Gant Rugger hopsack suit og ROYAL REPUBLIQ  Supreme day bag (er vist det officielle navn).

Har I en ting i garderoben, der har en særlig historie?
Noel: Jeg har min første trenchcoat som jeg for flere år siden fandt i en lille genbrugsbutik i Odense ? den holder stadig..

Samuel: Mit første par Dr. Martens som jeg købte i London, efter at være blevet inspireret af øst London hvor et par af disse nærmest er allemandseje. Selvom de er slidt og egentlig ikke længere klæder mig super godt, beholder jeg dem stadigvæk fordi de er et godt minde.

I kommer fra Odense, men bor nu i København. Hvordan mærker I forskel på hvordan folk generelt klæder sig?
Der er bestemt større chance for at se folk som tør skille sig ud i det københavnske gadebillede. I og med at det er København, er der selvfølgelig væsentlig flere trendsettere og stilede mennesker generelt. Da København er hovedstaden er der naturligvis en større tilflytning af udefrakommende i forhold til Odense, og dette giver med hensyn til det stilmæssige aspekt et mere nuanceret gadebillede. Da Odense er knap så stor lader folk sig lettere inspirere af hinanden og der er færre som skiller sig ud, og derfor vil stilen være mere ensartet.
Det er ikke fordi skridtet mellem Odense og Købehavn var revolutionerede, men København er selvfølgelig større og har noget mere at byde på.
11063062_10206494877753716_2067608946_n

Har I et par gode beklædningstips som I har lyst til at give til den danske mand, og kan I samtidig udpege ét element, der bør være en del af alle mænds garderober?
Vi er ikke meget for at fortælle folk hvordan de skal klæde sig, da vi mener det vigtigste er at man føler sig komfortabel med hvad man har på – Det at føle sig selvsikker i sit outfit gør ofte udslaget?
Dog føler vi at et par gode, pæne og ekstremt velsiddende bukser ofte kan afgøre et helt outfit – Vi mener derfor bestemt at det kan betale sig at investere i et par høj-kvalitetsbukser, og evt. et besøg til skrædderen så de sidder som de skal.

Sidst vi mødtes luftede I en række idéer til kommende projekter, er det noget I har lyst til at løfte sløret for?
Vi har igennem de seneste par måneder arbejdet på opstart af et brand, hvor vi netop har fået udviklet de første produkter som vil blive solgt i København i den nærmeste fremtid.

Følg med på akinscph, hvor Noel og Samuel fremadrettet vil udfolde sig

11 kommentarer

 • Karl-emil

  Hvordan finder man sættene (fra det første billede) på Gant Rugger’s hjemmeside?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Alexander Gram

   Hey Karl Emil,

   Sættene er hopsack bomberen og trousers. Hopsacken bomberen er fra SS15 kollektionen. Bukserne kan stadig købes

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • BC

  Jeg kunne også godt tænke mig at vide, hvem der har lavet det grå jakkesæt på det andet billede og eventuelt hvilken model det er!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Dl

  Hvilket mærke er det grå jakkesæt på billede 2 fra?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • emil

  hvad hedder den type hue i har på?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anders

  Sættene på første billede er alt for cool! Hvilket mærke snakker vi?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Alexander Gram

   Hej Anders,
   Sættene er fra Gant Rugger.

   Mvh
   Alexander Gram

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Thorsten

  Hey… hvad er så denne famøse instagram profils navn? Altså den som tvillingerne har?

  Tak

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Alexander Gram

   Hey
   Navnet på deres IG er @choppedcph, som det fremgår af artiklen 🙂
   Selv tak.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mats

  Hey!

  Hva er instagram-profilen deres?

  Hilsen fra Norge

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

13.03.15