Dagens anbefaling: En skarp sommerskjorte fra Rough & Tumble

Guide: Skal dine bukser stadig stumpe?

70’erne er over os, og de brede bukser har for alvor gjort sit comeback på den internationale modescene. Men betyder det at de stumpede og opsmøgede bukser er på retræte?
Siden Thom Browne introducerede den stumpede silhuet i midten af 0’erne, er for korte bukser og bare ankler blevet allemandseje iblandt særligt det unge publikum, og hyppigt debatteret af det ældre.
De korte bukser har gjort sig bemærket ved både jeans, smarty pants og jakkesæt, og været kombineret med både lædersko og sneakers. Nu hvor foråret igen over os, er det derfor relevant at se nærmere på, om de korte bukser fortsat er aktuelle i en tid, hvor 70’ernes løsere og længere silhuet dominerer.
Vi starter med en kig på catwalken.

B4914D43A076449C3857C0D3963AF3FA_B1280_1280_1100_1097

Semi-stumpede suitpants fra AMI

De stumpede bukser på catwalken
Selvom de brede bukser blev vist utallige gange på catwalken, da forårs-og sommerkollektionerne blev præsenteret i modemetropolerne i sommers, blev de korte bukser ikke glemt i kulissen. Mange indflydelsesrige designere valgte at bringe deres bud på de stumpede jakkesætsbukser, både med og uden opslag, og flere designere valgte også at gå med de opsmøgede jeans.
Franske AMI præsenterede jakkesætsbuksen i en semi-stumpet udgave, hvor pasformen iøvrigt var en anelse løsere end førhen.

Gucci-banner

Maritim sommer med bare ankler fra Gucci

Det italienske modehus Gucci har fortsat fidus til de korte bukser og frie ankler. I deres maritime SS15 kollektion, er der både jakkesætsbukser, chinos og jeans med opsmøg. Sidst, men ikke mindst er der også stumpede bukser med opslag hos både Gant Rugger og Magaret Howell.

tumblr_n7hj1zrH6k1ra6ktpo1_500

Brede opslag hos Magaret Howell

Gant-2BRugger-2BPresentation-2BMercedes-2BBenz-2BFashion-2B_cOEl4xVVMyl

Hos Gant Rugger stumper buksen også fortsat!

Guiden til den korte buks
Umiddelbart synes det stumpede og kække udtryk ikke på retræte, og nedenfor kan du derfor blive klogere på en række metoder til at få dine bukser til at stå skarpt.

Det regulære opsmøg
Den nemmeste måde at gøre buksen kortere på, er naturligvis med det regulære opsmøg. Med denne tilgang, opnår du et afslappet udtryk, og metoden er lige til. Fold og rul til du når den rigtige længde – teknikken fungerer særlig godt til jeans og chinos, og kan kombineres med både lædersko og sneakers.
gqpitti24

Den stumpede buks (The crop)
Her får du den stumpede buks i dens reneste form. Flere brands er begyndt bevidst at gøre bukserne kortere . Men uanset om buksen er stumpet på forhånd eller ej, er det altid fordelagtigt at sende dem en tur til skrædderen. Sådan sikrer du at både længden og fodvidden bliver perfekt. Metoden er bedst egnet til jakkesætsbukser og smarty pants.
trousercrop

Den stumpede med opslag
Det kræver præcision og veludført skrædderarbejde, men sidder den i skabet, så bliver det ikke mere elegant og raffineret. Tilfører du dine stumpede jakkesætsbukser eller smarty pants et opslag, vil buksen sidde helt perfekt og give noget fylde omkring skoen. Thom Browne har anvendt metoden siden han kom frem, og som vist ovenfor, er det bestemt også sejt hos Magaret Howell. Få skrædderen til at give opslaget et sted mellem 3 og 6 cm, afhængigt af dine præferencer.  thom-browne-1

The pin roll 
Som alternativ til særligt det typiske jeansopsmøg, er der the pin roll. Denne teknik får dine bukser til at sidde helt tæt ved anklen og er særligt anvendt hos sneakerheads. Metoden bør dog kun fungere som en midlertidig løsning før en tur til skrædderen.
Nedenfor kan du få en guide til metoden.

Stumpede og opsmøgede bukser er fortsat aktuelle, på trods af 70’ernes bredere og længere silhuet. Du kan derfor sagtens gå sommeren i møde med korte bukser, men invester i en tur til skrædderen og naturligvis et par usynlige sokker.

paris_bukser1_euromanparis_bukser3_euromanLanvin udfordrer den stumpede buks og stramme silhuet.

1 kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Dagens anbefaling: En skarp sommerskjorte fra Rough & Tumble