Så vildt var det da S.T.Valentin afholdte modefest

London Collections Men – 5 tendenser fra modeugen

Næste sommer er allerede ankommet- i hvert fald i modeverdenen. Sommerens modeuger er nemlig i fuld sving, og her bliver trends og tendenser for næste sommer præsenteret. Det store cirkus har allerede aflagt metropoler som London og Milano et visit, og det kan være svært at følge med i alle tendenserne. Derfor har jeg samlet 5 af de største tendenser fra London Collections:men, og vi indleder naturligvis med den absolut hotteste – de brede bukser.

Brede bukser
De har banket på igennem et par sæsoner, men under London Collection:Men blev deres tilbagevenden til modescenen for alvor understreget. De brede bukser bukser er tilbage. Og ja, det kan lyde vildt. Men ikke desto mindre blev silhuetten fremvist alle steder – både hos streetede brands som Craig Green, men også hos brands med suitinspirerede universer som Margaret Howell og Tiger of Sweden. 70’erne har fyldt meget igennem de seneste sæsoner, men nu er midt-halvfemserne også tilbage, og derfor ser vi brede bukser i massevis.
Det er ingen tvivl om at de fleste mænd har svært ved at se den brede buks relevans, men modens processer hænger sammen med at skille sig ud, og efterhånden er den stramme stumpede buks blevet allemandseje. Netop derfor ser vi for tiden en fælles accept iblandt brands og stilikoner. Herfra må spørgsmålet blot være om du kan se dig selv i brede bukser? Umiddelbart kan jeg ikke.
_TAU0113_TIG0047 margaret-howell-018-1366_ARC0241CMMN-SWDN-SS16-03    _SHA0039
– E Tautz, Tiger of Sweden, Margaret Howell, Craig Green, Cmmn Swdn & Christopher Shannon

Striber på kryds og tværs
Næste sommer kommer også til at byde på striber på kryds og tværs. I London var striberne mange steder, og nuancerne var primært hvide kombineret med blå eller sort. Denne tendens må sige at være nem at gå til, så prøv dig med kontrastfylde striber i samme toner – det er hermed ikke længere forbudt!
_AGI0229 _MCQ0267 KIM_2822 TFM-CA
– Agi & Sam, Alexander McQueen, Olive Spencer & Tom Ford.

Rumble in the jungle – Botanisk-og dyreprint!
Sæson efter sæson er der et mønster, der dominerer. Næste sommer kunne det meget vel blive jungleprintet, der kommer til at buldre derudaf. Mange designere har fundet deres inspirationen i printets forskellige formater – Burberry har fundet inspirationen hos dyrene og Richard James er gået til værks i det botaniske tropeprint. 
_ARC0467 _JAM0093– Burberry Prorsum & Richard James

Du må gerne gå med sokker – sågar i sandalerne! 
Italienske sokker har været alfa omega i lang tid. Men skal man tolke på catwalken i London, må man gerne vise sokker næste sommer – både i sneakers og sandaler. Endnu en gang har vi med en trend at gøre, der helt sikkert kommer til at skille vandene, og umiddelbart er den et no go! Men hvem ved, mode har til vane at gøre mærkværdige ting ved folk. 
KIM_3980 margaret-howell-007-1366
– Christopher Raeburn & Margaret Howell 

Ruskind
Vi har set masser af det i dette forår, og efteråret vil blot understrege ruskindsjakkens aktualitet. Og aktualiteten tager den også  med sig ind i SS16. Det er mere end fornuftigt at investeret i en ruskindsjakke, og derfra er det sådan set underordnet om det er en bomber, anorak eller helt tredje. Bare kvaliteten er god. 
suede_3342713k
– Dunhill, Gieves&Hawkes & Richard Green

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Så vildt var det da S.T.Valentin afholdte modefest