Sådan ser du skarp ud i sommervarmen: 20 gode sommeritems på udsalg

De velklædte danske mænd #4

Der er modeugernes ofte ekstreme tendenser, den professionaliserede streetstyle, og så er der alle de velklædte danske mænd, der beriger gadebilledet med karakteristisk og god stil. I en række af indlæg vil jeg interviewe de velklædte danske mænd, der hver dag inspirerer folk omkring sig med deres personlige udtryk – mænd, der ikke nødvendigvis behøver at være en del af modebranchen.

I denne omgang skal vi se nærmere på en mand, der stilmæssigt står i skærende kontrast til de mænd som der tidligere er portrætteret i denne artikelserie. Zakaria M. Badji er 20 år gammel. Han bor til dagligt i Odense, men tager snart turen over bæltet – til København – hvor han kan få flere impulser både modemæssigt og musikmæssigt. Zakarias stil er unik, og herunder kan du få et indblik i hans tanker omkring mode, musik og personlig identitet.
Skærmbillede 2015-07-07 kl. 18.17.36
Din stil stikker ud, og du formår om nogen at skille dig ud i gadebilledet. Hvad er din inspiration rent modemæssigt?
Min inspiration kommer mange steder fra. Jeg finder stor inspiration i både musikken og i moden på gadeplan og online. Ellers forsøger jeg så vidt muligt at køre min egen stil. Samtidig finder jeg også stor inspiration i at rejse ud og få impulser fra andre kulturer. Jeg tænker altid meget over hvordan jeg går klædt. Jeg vil nødigt kunne fortryde min påklædning på et senere tidspunkt.

Er der en række brands, der har en særlig betydning for din stil?
Der er specielt tre brands, der har stor betydning for mig. Jeg mener at brands som The Last Conspiracy, Helmut Lang og Raf Simons er meget autentiske og nytænkende i deres måde at designe på.
Skærmbillede 2015-07-07 kl. 18.18.13Skærmbillede 2015-07-07 kl. 18.18.04– Læderjakke: MDK Skjorte: Valentino Hat: Bailey

Hvad er god stil i dine øjne?
For mig er det ekstremt vigtigt at du bærer tøjet, og tøjet ikke bærer dig. En klassisk kliché, men ikke desto mindre the truth.

Har du et bestemt item i din garderobe, der har en særlig betydning for dig?
Jeg har altid et armbånd om mit håndled – det venstre. Det er mit favorit item. Armbåndet er gået i arv og derfor har det en helt unik betydning for mig.
Skærmbillede 2015-07-07 kl. 18.17.25Skærmbillede 2015-07-07 kl. 18.17.15– Læderjakke: MDK Skjorte: Valentino Hat: Bailey Trousers: Helmut Lang Sko: The Last Conspiracy (lignende)


Hvor shopper du typisk?
Jeg er meget online, hvor alle mine favoritbrands er samlet. Mine favoritter er helt sikkert Luisaviaroma og franske Colette. Colette har ofte nogle fede limited projekter, hvilket gør deres butik helt unik. Stedet er også kendt for alle de valfartende samlere, der kommer forbi. Luisaviaroma er en favorit fordi de formår at samle alle mine favoritdesignere på et sted.
Selvfølgelig skal Dr.Adams også nævnes. Dr. Adams formår at bringe noget lækkert til ens outfit. Deres udvalg af brands er super skarpt og meget atypisk Odense.

Musik og stil følges ofte ad. Hvad lytter du mest til?
Jeg er meget alsidig, hvilket også afspejles i min stil. Jeg er både til hip-hop, R&B og smooth jazz. Det hele afhænger af humør og stemning, men inspiration kan findes alle stederne.
Skærmbillede 2015-07-07 kl. 18.17.04Skærmbillede 2015-07-07 kl. 18.16.55Hat: Bailey Jakke: Acne Studios Skjorte: Marc Jacobs Trousers: Tombolini Sko: adidas Stan Smith

Hvad tænker du generelt om den danske mands beklædning på gadeplan?
Tøj afspejler i høj grad hvem vi er. Det er en del af vores identitet, og derfor mener jeg at det er en skam at den danske mand ikke tør at udfordre mere rent beklædningsmæssigt. Folk falder for hurtigt ind i mængden og gør for meget som “alle de andre” Mit råd til den danske mand er derfor, at han bare skal udfolde sig og turde at være legesyg – sådan er det mange andre steder, så hvorfor skal så mange danske mænd være så konservative?

Skærmbillede 2015-07-07 kl. 18.16.44– Hat: Bailey Jakke: Acne Studios Skjorte: Marc Jacobs Trousers: Tombolini Sko: adidas Stan Smith

Skærmbillede 2015-07-07 kl. 18.16.25

Billeder af André Supa. Ham kan du følge her og på Instagram.

Husk ivørigt også at se de forrige interviews:
De velklædte danske mænd #1
De velklædte danske mænd #2
De velklædte danske mænd #3

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sådan ser du skarp ud i sommervarmen: 20 gode sommeritems på udsalg