Ralph Lauren SS16: Klassiske klæder i en moderne kontekst

Guiden til Pocket Squares: Fuldend dit outfit på et splitsekund

Sommetider er det de små detaljer, der gør udslaget. Det er dem, der sætter prikken over i’et. Og netop en af de helt små detaljer skal dagens guide handle om. For den syner ikke af meget, men har alligevel en markant betydning for helheden, når du iklæder dig en blazer. Det er naturligvis lommekluden, måske bedre kendt som pocket square, som der hentydes til. Først når den er foldet og lagt i blazerens brystlomme er udtrykket komplet. Med en velvalgt lommeklud kan du på få sekunder løfte hele dit outfit til nye højder.
Måske sidder du alligevel med fornemmelsen af, at en lommeklud i blazeren brystlomme kan virke for formel, men det er bestemt ikke tilfældet, så længe du vælger den rette klud. Her får du de nødvendige fif til at træffe de rigtige beslutninger.
d0e1ae2edc8c81b6e572c18e52e4acd6
– Under Pitti Uomo er de fleste mænds blazere piftet op med pocket squares. Her i ternet udgave.

Stoftyper

Særligt linned, bomuld og uld – alt afhængigt af årstiden – hører til iblandt de rigtige valg i labyrinten af stoftyper. De er berrettigede hver eneste gang du trækker i en blazer. Med lommeklude i disse kvaliteter bliver dit look stilet uden at blive for meget. Derimod er den shiny lommeklud i silke et absolut no go, hvis dit ønske er at gribe hele lommekludssagaen klassisk, men samtidig fashionabelt an. Et simpelt, men godt råd: hold dig fra pocket squares i silke!
1368039169_1– Find én fejl.

Farver og mønstre
At bære en lommeklud sætter som sådan ingen begrænsninger i hverken farvevalg eller valg af mønster . Alligevel er der noget charmerende og lækkert over de solide klude i enkeltkulører eller med enkelte farvedetaljer. En sikker vinder er, og vil altid være den helt hvide klud. Den fungerer til perfektion, og bryder blazeren op på bedste vis – bare se på Don Draper i Mad Men. Chambray er naturligvis også en genialitet. Den fungerer med alt – både det grå jakkesæt og den navy blazer.
Men det behøver nødvendigvis ikke altid at være så simpelt. De rigtige kvaliteter med tekstur er sikre vindere, og så kan du både begive dig ud i polka prikker, paisley mønster og tern.
don-draper– Don Draper i Mad Men er et pragteksemplar på, hvordan den enkle pocket square skal bæres og foldes.
classic_pocket_square_thumb  thom-browne-eyewear-2014-fall-inspiration3– Kanye West gør det også godt, ligesom Thom Brownes kampagner altid er stilrene.

Styling
Mange mænd har desværre tendens til at gribe lommekluden forkert an, hvis de samtidig bærer et slips. Slipset og lommekluden må ALDRIG matche. Eller jo, selvfølgelig må de matche i farvenuancer, men mønsteret må simpelthen ikke være ens. Det er dødssynd nummer 1 i pocket square gamet. Skriv det bag øret, og glem det aldrig!
Værd at bemærke er også, at lommekluden er det afsluttende touch, og ikke det item, der skal stjæle fokus. Sørg derfor for at folde din lommeklud på en måde, der ikke gør den for iøjnefaldende og dominerende.
tumblr_nsmuhczAOG1qj9opoo1_1280 tumblr_nsxh12fL0U1qj9opoo1_1280– Ej Samson er en guru indenfor lommeklude og slips. Følg ham på Instagram @ejsamson
gq_gq-deputy-editor-michael-hainey-takes-the-als-ice-bucket-challenge– Michael Hainey fra GQ har bestemt også styr på det. Her i en sommerudgave.

Sådan folder du din klud
Du kan folde din klud på mange måder, men behersker du tre foldninger, så du er rustet til alle situationer.
1. Den klassiske, glatte og elegante foldning
– Læg kluden på en flad og glat overflade
– Fold kluden på midten
– Fold en af siderne op. Hvor meget du skal folde afhænger af dybden på din blazers brystlomme.
– Læg kluden i lommen og lad ca. 0,5 cm – 0,7 cm være synlig. 
formal-pocket-square-fold2. Den unikke og sofistikerede
– Læg kluden på en flad og glat overflade
– Fold den ene side over, så du får to trekanter, der overlapper hinanden. Lad eventuelt den ene spids være højere end den anden. (Se illustrationen)
– Fold herefter én side indad, og gør herefter tilsvarende på modsatte side.
– Nu er du klar til at placere den foldede klud i brystlomme. Husk at tilrette når den er placeret!
two-tips-up-pocket-square-fold3. Den afslappede og hurtige fold
– Tag fat om lommekluden tæt på dens midte
– Glat kluden ud som vist på billede 3.
– Vend kluden rundt og placer den i brystlommen. Tænk aldrig for meget over denne fold. Den skal se afslappet ud, og må gerne være en anelse skæv og rodet i udtrykket.
casual-pocket-square-fold

8 gode pocket squares
Prisen på din lommeklud er ikke altafgørende. En lommeklud til 70,- kan være mindst ligeså cool og velfungerende som en lommeklud til det 10 dobbelte. Her er 8 gode eksemplarer, der ikke sprænger dit budget.
1. ASOS til 170,-  // 2. The Tie Bar til ca. 70,- // 3. Alex Mill til 375,- // 4. The Tie Bar til 110,- // 5. J.Crew til 378,- // 6. ASOS til 63,- // 7. Brooks Brother til 151,- // 8. J.Crew til 405,-
Skærmbillede 2015-08-13 kl. 13.01.20PC608596259_mrp_in_lPB03973871_WT0002image1xxl (1)MU00088_GOLDC5838_NT2304

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Ralph Lauren SS16: Klassiske klæder i en moderne kontekst