Glæder du dig også til den 16 december?

De velklædte danske mænd #6

De velklædte danske mænd, der hver dag beriger gadebilledet med karakteristisk og god stil fortjener en hyldest. I en række af indlæg vil jeg interviewe de velklædte danske mænd, der hver dag inspirerer folk omkring sig med deres personlige udtryk. Og nu vender artikelserien stærkt tilbage med en velklædt gentleman. Mød 28-årige Mads Thalund, der arbejder som freelance production coordinator, og med et smil på læben beskriver sig selv som en multitasker og overbliksmand af rang.  Jeg mødte Mads til en snak om hans stil.
Skærmbillede 2015-10-21 kl. 07.46.01– Hvordan vil du beskrive din stil?
Min stil tager udgangspunkt i et mix mellem sartorial wear (habitter og blazere) og casual wear. Jeg går ikke i habit til hverdag, så for mig handler det om at mikse blazere, skjorter og evt. slips med jeans/chinos og give det et mere afslappet udtryk. Jeg er ikke bange for at skille mig ud. Når min stil er så klassisk, skal detaljerne eller farvesammensætningen gøre forskellen. Går jeg ud om aftenen, er jeg glad for at blande de mørke farver som sort og mørkeblå. Jeg er oftest mere casual klædt om aftenen end om dagen, hvor det for mange andre nok er omvendt.Skærmbillede 2015-10-21 kl. 07.45.49– Du er meget klassisk i din stil og foretrækker blazere, skjorter og lædersko. Hvorfor er kærligheden faldet på netop den stilretning?
Fra en ret tidlig alder fandt jeg at den pænere stil med skjorter, pæne bukser, habitter, etc, appellerede til mig. Så nogen vil måske sige jeg bare har ventet på, at min alder fulgte med den tøjstil, jeg altid har kunnet lide. Nu synes jeg, min stil passer bedre med min alder. Jeg kan godt lide tanken om, at jeg hver dag har gjort noget ud af mig selv, inden jeg går ud ad døren. Og for mig er det at gøre noget ud af sig selv, at finde i den stil jeg har.Skærmbillede 2015-10-21 kl. 07.45.21 Hvad inspirerer dig når du skal klæde dig på?
Billeder fra Pitti Uomo messen i Italien er altid inspirerende. Mændene der er så stilsikre, og alt fra farver til kombinationer af materialer og udtryk er super skarpe. Amerikanske GQ har mange gode stylings og modeserier. De er gode til at modernisere et klassisk habit-look såvel som deres mere casual modeserier. Og så har jeg en forkærlighed for måden mænd klædte sig på i 60?erne. Hele Mad Men æraen. Man gjorde noget ud af sig selv. Tanken om at man tog i lufthavnen og ud og rejse iført habit er jo fantastisk. Stilen fra The Talented Mr Ripley,  mænd som Steve McQueen, en ung Michael Caine, Jude Law er også inspirerende. Herhjemme synes jeg fx Jonatan Harboe og Kristian Haagen har en fed stil hvor de igen er klassiske men gerne skiller sig ud.
Skærmbillede 2015-10-21 kl. 07.54.43– Hvad er dine seneste køb?
Det er en ultra let dun jakke fra Uniqlo. En ting de er kendt for at lave, til rigtig gode penge. Har også lige købt en grå langærmet polo i uld. Tænker den vil være rigtig fed til efteråret til jeans med chelsea boots og en læderjakke. Og to rullekraver fra Cerrutti. Har virkelig fået en forkærlighed for rullekraver de sidste par sæsoner.
Skærmbillede 2015-10-21 kl. 07.45.06– Hvad er din bedste genstand i garderoben?
Jeg kan godt lide min smoking. Ikke fordi den er speciel eller fra et specielt mærke, men fordi jeg godt kan lide følelsen, jeg får, når jeg tager den på. Er man til konfektion, er det bare toppen. Derudover har jeg en blazer som Brooks Brothers lavede med designeren Junya Watanabe. Den er anderledes, vendbar med en lyseblå inderjakke syet fast inde i blazeren. Fedt lavet, godt tænkt, den vækker lidt opmærksomhed og ses ikke andre steder. Og så er jeg rigtig glad for mine Mismo tasker, som altid holder.
Skærmbillede 2015-10-21 kl. 07.44.52– Hvad har du om håndledet?
Jeg har et Georg Jensen ur, designet af Henning Koppel (307). Det produceres desværre ikke mere. For mig er det et perfekt eksempel på et flot ur, et lækkert design som ikke koster alverden. Derudover har jeg et sort Ole Mathiesen ur ? også meget klassisk.
Store Rolex, Omega, Breitling ure tiltaler mig ikke rigtig.Skærmbillede 2015-10-21 kl. 07.45.31– Hvis du skal udpege dine 3 favoritbrands, hvilke er det så?
Faktisk shopper jeg mange forskellige steder og kan godt lide tanken om at jeg køber trøjer fra et mærke som jeg ved lige passer mig, og chinos fra et andet mærke som er gode til det, og blazere fra et 3. sted. Men skal jeg vælge 3 vil jeg nok sige Gant Rugger fordi det er stilsikkert, det skiller sig ud, men er sjældent for meget. Tipper balancen over, bliver man udklædt. Her er man er bare velklædt.
J Lindeberg som jeg synes mikser den italienske og svenske stil rigtig godt. Deres looks er altid knivskarpe. Om det er jeans med en trøje og blazer, eller habitter med silketørklæder under. Godt lavet til pengene, og med mange gode italienske metervarer.
Og skal vi kigge lidt indad, synes jeg faktisk danske Selected og NN07 laver gode basisvarer til gode priser. Gode oxford skjorter, fine chinos i et godt snit. God strik kvalitet. Nogle af Selecteds limited edition sko er cool.
Skærmbillede 2015-10-21 kl. 07.46.13– Hvad tænker du om mænds beklædning på gadeplan? Hvis du skulle give dem ét-to gode råd, hvad skulle det så være?
1) Få styr på din størrelse! Jeg har arbejdet med herretøj i mange år, og mange mænd vælger deres tøj, og især habitter, en størrelse for stor! Så er det mere komfortabelt. Men en habit er ikke en jersey trøje. Det skal sidde til. Er den for stor, ser det bare sjusket ud.
2) Gå til skrædderen og få justeret ærme og benlængden. Det giver altså det sidste. Også til jeans og chinos. Jeg hader bukser, der folder forneden – de ryger alle sammen til skrædderen.
3) Den danske mand må gerne gøre lidt mere ud af sig selv. Flere unge mænd i dag går mere op i deres stil, men vi har også en generation af mænd, der er ret ligeglade. Og det er ærgerligt. Vi lever lidt i en boble af t-shirts, sweatshirts og jeans. Og så kan man KUN have den stil. Men den type mand vil også se godt ud i et par jeans, chelsea boots, en fed oxford skjorte, tyk striktrøje eller lign. Han vil fremstå som en mere moden, velovervejet fyr med tjek på sig selv og stilen.

– Alle billeder er skudt af Christian Ameen.

Husk du kan møde alle de velklædte danske mænd lige her:
Mads Munch // Samuel og Noel // Ruben Bellman //
10965941_10152840394399678_842425819_n-356x50011073987_10206494878553736_885385238_n5-518x1024Zakaria // Martin Qvist 
Skærmbillede-2015-07-07-kl.-18.17.15-334x50011311949_1600198056917770_1074409846_n-400x400

2 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Glæder du dig også til den 16 december?