Køb et unikt og meget dyrt eksemplar fra Supreme og Rolex

Acne Studios SS16: Punkkultur og androgynitet

Svenske Acne Studios har netop sendt lookbooken til deres forårs-og sommerkollektion på gaden. Og lur mig om ikke det bliver en kollektion, der deler vandene. Androgyniteten er i hvert fald i højsædet i en kollektion, hvor referencerne tydeligt trækkes til 70’ernes punkkultur.
Det er ikke første gang at det svenske modeforetagende lægger vægt på det androgyne aspekt. I damernes efterår-og vinterkollektion agerede Acnes-grundlæggerens 11-årige søn nemlig model – en kampagne, der skabte stor opsigt på nettet.

Personligt er jeg meget splittet omkring brandets nye kollektion, der rammer butikkerne over den kommende periode. Kollektionen pointerer brandets nytænkende mindset, men ligger samtidig et stykke fra den super sprøde efterårs-og vinterkollektion, der er i butikkerne lige nu. I AW15 kollektionen var der masser af klassiske herrebeklædningsreferencer, der unikt blev kombineret med detaljer som justerbare længder på eksempelvis blazerjakkerne og fodboldinspirerede detaljer. Nu er temaet igen et helt andet, hvor glam-rock, løse bukser, gennemsigtige trøjer, grafiske jumpsuits og en bred palette af farver dominerer. Dét må siges at være en kollektion i bedste David Bowie-stil.

Der hersker ingen tvivl om at det svenske brand har taget en ny retning, men når det er sagt, vil der naturligvis stadig være et overtal af pieces, der i langt højere grad er anvendelige og knap så androgyne i SS16-kollektionen. Så uanset om du er til det androgyne eller ej, vil Acne Studios stadig være et go-to brand. Ingen tvivl om det.

Når alt kommer til alt, er det måske det uventede som Acne altid leverer, der i virkeligheden er så tiltalende ved brandet?
Men hvad synes du om Acne Studios’ udvikling?
Er du modig nok, så kan du shoppe kollektionen her.

1_nz3ryk3_nz3rzv4_nz3s9n5_nz3sae6_nz3sao7_nz3saw8_nz3sb910_nz3sbq13_nz3scm18_nz3sei

SS16 kollektionen ovenfor byder på masser androgynitet i bedste David Bowie stil.  Under ser du elementer fra AW15 kollektionen, der mere klassisk i udtrykket.
2BE154-272_A_472BI153-W32_A_2952BL153-202_A_272

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Køb et unikt og meget dyrt eksemplar fra Supreme og Rolex