Dét skal du ha' på nytårsaften

Årets 10 stærkeste co-labs

Et af modeåret 2015s absolutte højdepunkter har været det massive fremstød af samarbejder på kryds og tværs af brands og personligheder. Igennem hele året har brands beriget modeinteresserede med nye designtiltag som følge af samarbejder. Og det virker som om, at co-lab kulturen kun vækster – jeg glæder mig allerede til 2016.
Som afrunding på modeåret skal vi naturligvis se nærmere på 10 af mine favoritsamarbejder fra året der gik. Listen inkluderer nogle af årets mest hypede samarbejder, men byder samtidig også på en række danske aktører.
Gør dig klar på en bred vifte af det bedste fra collab-fronten 2015.

#10 – Soulland x Lee
Soulland og Lee har hele to gange leget med denim og patchwork dette år.
Den første mini-kollektion blev lanceret tilbage i januar og bestod af jeans og denimjakke med store patches, og den seneste minikollektion, der kaldes ?Nothing?, er et sæt i sort denim, hvorpå der er påsyet mærker med termet ?ingenting? skrevet på såvel russisk som spansk, dansk og engelsk.
Soulland har i 2015 for alvor sat fokus på denim, og når man leger med en garvet spiller som Lee, fortjener man naturligvis en plads på listen.
soulland-x-lee-2015-fall-winter-nothing-pt-2-lookbook-006soulland-x-lee-2015-fall-winter-nothing-pt-2-lookbook-07

#9 – UNIQLO x Lemaire
Uniqlo er endnu ikke nået til Danmark, men det gør ikke den japanske high-street kæde mindre interessant. I 2015 allierede brandet sig med den franske designer Christophe Lemaire, hvor Uniqlos priser blev forenet med Lemaires minimalistiske æstetik. Kollektionen bød på et mix af helt klassiske items og mere trend-inspirerede items. Kollektionens typiske karakteristika var, at kun 4 farver blev anvendt: armygrøn, navy, sort og mørkegrå.
Skærmbillede 2015-12-29 kl. 19.10.44Skærmbillede 2015-12-29 kl. 19.10.58

#8 – Moncler x AMI
2015 blev også året, hvor Moncler og AMI begik en kollektion sammen. Den bød på cool overtøj, knitwear og mange flere lækkerier. Samarbejdet blev en fremragende sammensmeltning af Monclers typiske overtøj og AMI’s streetede signatur, der fungerede på pisterne såvel som på gaden.
ami-x-moncler-collection-hiver-photo-prix#7 – Won Hundred x Mikkel Gregers Jensen
Won Hundred gik kreativt til værks med modellen Mikkel Gregers Jensen. Kollektionen blev en fusionering af kontrastfyldte elementer fra den både afslappede og mere formelle del af garderoben. Rockede undertoner med markante lynlåse kom også til sin ret i kollektionen, hvilket sendte tydelige referencer til Mikkels egen stil.
Won Hundred x Mikkel Gregers Jensen bød på noget for enhver smag.170_with_logo

#6 – Supreme x Jordan
Ingen kan skabe hype og hysteri som Supreme og Jordan. Så da de to brands annoncerede et samarbejde, brød internettet nærmest i brand. Bare dette faktum gør samarbejdet cool nok til at indtage årets 6.plads. Og så hjælper det selvfølgelig også, at jeg altid vil have en svaghed for Jordans kundskaber på basketballbanen såvel som hans kreationer af sneakers.
Supreme-x-Jordan-640x640

#5 – Maison Kitsuné x Reebok
Sammen præsenterede de to brands en serie af baseball-inspirerede items, hvor amerikanske referencer og tonsvis af attitude var de væsentlige karakteristika. Som en hyldest til den amerikanske favoritsport designede de to brands en collegejakke, t-shirt, sweatshirt, shorts og ikke mindst en opdateret og super sprød version af den brandikoniske sneaker, Classic Leather Nylon.
Maison Kitsuné komplimenterede kollektionen med en tidløs og afslappet æstetik, og særlig skoene gjorde skoene berrettiget til årets 5. plads. 
reebok-kitsune-01

#4 – Nick Wooster + Lardini
Nick Wooster fortsatte året i samarbejde med italienske Lardini. Kollektion var inspireret af den klassiske herregarderobe, mens Nick Wooster formåede at sætte sit unikke præg på hvert eneste item i kollektionen.
Nick Wooster er verdens bedst klædte mand, og så formår han i den grad også at sætte et særpræg på Lardinis kollektioner
brand-profile_aw15_wooster-lardini
#3 – adidas Originals x Billionaire Boys Club (Pharrell)
Igen i år har Pharrell være storkreatør for adidas Originals.
Det er blevet til mange sneakers og beklædning, og året blev afsluttet med et designtwist fra Billionaire Boys Club, der i min optik er det fedeste Pharrell til dato har udrettet for adidas. 
Skærmbillede 2015-12-29 kl. 10.22.22


#2 – COMME des GARCONS x Supreme
Inspireret af Storbrittaniens punk-kultur lancerede COMME des Garcons og Supreme en kollektion med masser af workwear referencer og hættetrøjer. Kollektionens nøgleord var tartan mønstre og den skabte massiv hype.
I forlængelse af kollektionen kom endnu en spiller på banen, Timberland. Sammen designede og lancerede de 3 aktører nemlig den ikoniske Timberland støvle med polkaprikker fra det japanske designunivers. Cool!
Skærmbillede 2015-12-29 kl. 10.24.06
#1 – H&M x Balmain

Med Olivier Rousteing ved designroret præsenterede Balmain og H&M årets high-end/high-street samarbejde. Når H&M samarbejder med store spillere skilles vandene, men heldigvis havde samarbejdet alle de designmæssige kvaliteter som normalt kendetegner de eksklusive Balmain kreationer.
Kollektionen bød på et sort og hvidt univers, hvor der også var blevet plads til røde elementer og armygrønne nuancer, der understøttede kollektionens mange militære referencer. Størstdelen af kollektionens pieces havde uniforme takter og næsten alle items var anvendelige. 
I min optik er samarbejdet årets klart bedste!
Balmain-HM-750x500

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Dét skal du ha' på nytårsaften