BAPE og Disney laver minikollektion - Mickey Mouse bliver aldrig uncool

Raf Simons SS17: Når mode og kunst mødes

Igennem år har Raf Simons været min favoritdesigner, og igår mindede han mig om hvorfor.
Der var ellers lagt i kakkelovnen til et nervepirrende show i Firenze, men Raf cruisede fashionabelt igennem med bravur. Indrømmet. Fashion shows sætter sgu nok de færreste mænds pis i kog, men jeg var for alvor spændt. For da Raf Simons tilbage i efteråret trak sig fra sin post som kreativ direktør hos Dior, kom han med en stærk udmelding. Han ville koncentrere sig ethundrede procent om sit eget menswear-brand, og med hele designerens fokus rettet mod netop denne kollektion, var forventningerne vel så tårnhøje, at han kun kunne skuffe.

_UMB2604  _UMB2692 _UMB2737

Det gjorde han heldigvis ikke. Tværtimod. Den belgiske stjernedesigner indfriede alle forventninger. Ligesom Gosha Rubchinskiy, havde Raf Simons også flyttet sit show fra Paris til Firenze, hvor han i ydmyge rammer, og iblandt installationer fra designarkivet, præsenterede en kollektion, der var tro mod designerens næsten kunstneriske DNA. Det klare højdepunkt var nemlig en unik symbiose af kunst og mode. Robert Mapplethorpes (anerkendt amerikansk fotograf) banebrydende sort/hvid fotografier var inkorporeret i alle items, og det føltes på intet tidspunkt malplaceret.
Raf Simons er kendt for sin store passion for kunst, og derfor var det til stor glæde at designeren igen kunne præsentere en kollektion på niveau med det kunstneriske samarbejde som han tidligere har lavet med eksempelivs Sterling Ruby i 2014.
_UMB2810 _UMB2830 _UMB3109

Udover legen med fotografier, var kollektionen også præget af legen med silhuetter – hvilket vi i øvrigt har set igennem nogle sæsoner hos Raf Simons. Specielt de overdimensionerede striktrøjer som vi også så i AW16-kollektionen var stærke, og disse stod i skærende kontrast til det croppede veste. Sidst, men ikke mindst fik vi også dekonstruede elementer, der havde en snert af Craig Green æstetik og undertoner over sig.

Alt i alt var vi vidne til et intelligent show med et stærkt kulturelt statement… Og er man klar på at skille sig en kende ud, synes jeg faktisk også at kollektionen var ganske anvendelig. Well done, Raf!

_UMB3199 Screen-Shot-2016-06-17-at-14.35.42-685x1024 Screen-Shot-2016-06-17-at-14.36.31-680x1024 Screen-Shot-2016-06-17-at-14.38.13-680x1024
_UMB2650

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

BAPE og Disney laver minikollektion - Mickey Mouse bliver aldrig uncool