Et udsnit af de bedste looks fra catwalken under modeugen i Paris - det handler om afslappet suiting

Vetements viste igen show under Haute Couture-modeugen: Diversiteten på catwalken stjal spotlyset

Okay, det er under en uge siden, at jeg (ligesom næsten alle andre modeinteresserede) havde det vildt over Demna Gvasalias 2. herrekollektion for Balenciaga. Her til aften vendte Demna Gvasalia så tilbage til rødderne med sit Vetements, og ligesom i sommer, havde han og resten af Vetements-holdet valgt at vise AW17-kollektionen under Haute Couture-modeugen i Paris. Enormt kontrastfyldt.

skaermbillede-2017-01-24-kl-20-04-33

Og hvor det franske designkollektiv i sommer kunne vise en kollektion, der overraskede og bestod af hele 18 forskellige collabs og ikke mindst den typiske dekonstruktion og silhuetleg, som vi kender fra mærket, så handlede det om noget helt andet her til aften. Faktisk bemærkede jeg næsten ikke tøjet, da jeg så kollektionen igennem. Derimod var det diversiteten på catwalken, der stjal rampelyset hos det hypede brand, der både blandede etniciteter, alder og kropstyper.

Catwalken manifesterede dermed en demokratisk tilgang til moden – forvent dog ikke, at Vetements priser nogensinde bliver demokratiske. Anyways, showet var et stærkt move med et aktuelt budskab fra den georgiske designer, der tidligere har været i modvind og er blevet kritiseret for at hvidvaske sin catwalk.

Og ja, så var der selvfølgelig tøjet. Præcis som i Balenciaga-regi lugtede det lidt af halvkiksede corporate-vibes med forskellig suiting, men ellers kan kollektionen vel bedst beskrives som en potpourri af anti-æstetiske items. Grimt med grimt på, men endnu en fantastisk fortsættelse af Gvasalias mærkværdige iscenesættelse af luksusmode.

Se et udsnit af kollektionen nedenfor, og hele kollektionen hos Vogue.
vetements-2017-spring-summer-couture-30 vetements-2017-spring-summer-couture-26 vetements-2017-spring-summer-couture-25 vetements-2017-spring-summer-couture-22 vetements-2017-spring-summer-couture-17 vetements-2017-spring-summer-couture-13 vetements-2017-spring-summer-couture-11 vetements-2017-spring-summer-couture-10 vetements-2017-spring-summer-couture-8 vetements-2017-spring-summer-couture-5 vetements-2017-spring-summer-couture-4 vetements-2017-spring-summer-couture-2

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Et udsnit af de bedste looks fra catwalken under modeugen i Paris - det handler om afslappet suiting