H2O er klar med forår/sommer 17 kollektionen - her er mine 3 favoritter

Yeezy Season 5 overgik mine forventninger – men var bedst til kvinder

I nat kunne Kanye West præsentere sin femte Yeezy-kollektion – SEASON 5 – under modeugen i New York. Og det er Kanyes bedste til dato, hvis man skal vurdere ud fra de mange kommentarer, der florerer på nettet.
Jeg er enig.

Faktisk klædte det formatet og den ofte selvhøjtidelige Kanye, at der var skruet ned for de ekstremer som har præget de seneste shows i Madison Square Garden og på Roosevelt Island, og i stedet op for den klassiske tilgang til modeshowet. Dog bliver det aldrig helt klassisk, når Kanye udfolder sig kreativt.
Kollektionen blev først præsenteret visuelt på en skærm før modellerne entrerede catwalken – et modelcast, som blandt andet inkluderede Luka Sabbat og også hijab-klædte Halima Aden.

skaermbillede-2017-02-16-kl-19-16-47

Bedre var kollektionen bestemt også. Indrømmet. Så sent som igår, da jeg skrev om de nye Yeezy Runners, var jeg hurtig til at kalde Kanyes shows for en farce og en efterhånden ligegyldig event. Jeg trækker mine ord tilbage igen.

Kollektionen var mere afdæmpet end hidtil.  Den smadrede æstetik, som tidligere har præget kollektionerne, var for en stund lagt på hylden, og i stedet var den præget af anvendelighed og en sporty vibe, som dog stadig omfavnede de løse silhuetter. Looket føltes friskt og nyt. Det samme gjorde det, at Kanye for første gang inkorporerede adidas’ three stripes på noget af tøjet.

Der hersker ingen tvivl om, at kvindekollektionen stod markant stærkere end herrekollektionen, men de nye Yeezy Runners og de længe ventede Calabasas-items trækker det hele op.

Nu er det bare at krydse for, at kollektionen faktisk også rammer butikkerne, hvilket indtil videre har haltet lidt med de tidligere sæsoner. Og samtidig kan man håbe, at prisniveauet langt om længe kan skrues lidt ned. Men ja, vi må se.

Jeg har udvalgt mine favoritter fra kollektionen her. Ligesom du kan se hele kollektionen her.

yeezy-season-5-collection-6yeezy-season-5-collection-29 yeezy-season-5-collection-27 yeezy-season-5-collection-26 yeezy-season-5-collection-16 yeezy-season-5-collection-11 yeezy-season-5-collection-10 yeezy-season-5-collection-9yeezy-season-5-collection-24yeezy-season-5-collection-21

1 kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

H2O er klar med forår/sommer 17 kollektionen - her er mine 3 favoritter