Sådan ser det ud: En snigpremiere på ny AN IVY-lookbook

H&M leger med kønsbarrierer med ny unisex-kollektion

Vi har set det adskillige gange de seneste år. Brands, der udfordrer den klassiske opfattelse af kønsmarkører med unisex-kollektioner. Nuvel, nogle har bestemt vist sig at være mere udfordrende end andre.
Og ja, senest har vi så også set, hvordan Pharrell Williams udfordrer kønsidentifikationerne som frontfigur for Chanels nye taskekollektion.

Nu melder H&M sig også ind i debatten med mærkets første unisex-kollektion. Kollektionen har bæredygtigt denim som omdrejningspunkt, og det har resulteret i en forsigtig start med unisex-universet, der hverken bevæger sig ind på et beklædningterritorie, som er vildt feminint eller vildt maskulint. Ikke desto mindre statuerer kollektionen et eksempel på, hvordan det samme tøj sagtens kan bæres af både mænd og kvinder.

hm_denim_united_0003_138rKollektionen er inspireret af 90’erne med stone washed denim og oversize silhuetter, og så er den naturligvis skabt med et ønske om at revurdere den kønsopdelte mode.

Personligt finder jeg hele unisex-tankegangen enormt spændende. Jeg er af den overbevisning, at folk skal have lov til at udtrykke sig, og gå i lige præcis det tøj, som de har lyst til. Hermed ikke sagt, at jeg selv ville hoppe i en kjole eller lignende, men så er det heldigt, at H&M’s nye udspil befinder sig på et niveau, hvor alle kan være med.

Min klare favorit i kollektionen er de brede, stumpede jeans og den lange skjorte, som også kan fungere som kjole til kvinderne.Kollektionen er en online exclusive og lander eksklusivt på hm.com på torsdag.

hm_denim_united_0006_167rhm_denim_united_0002_185rhm_denim_united_0007_094rhm_denim_united_0004_163r  hm_denim_united_0008_159r

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sådan ser det ud: En snigpremiere på ny AN IVY-lookbook