Wood Wood i samarbejde med japanske Neighborhood

Jeg besøgte verdens største urmesse i Basel – sammen med Oris

I sidste uge løb verdens største og mest eksklusive urmesse, Baselworld 2017, af stablen, hvor de nyeste ure fra nogle af de vigtigste og største urmærker blev vist frem.

Jeg var så priviligeret at være inviteret til Basel af det traditionsrige schweiziske urmærke Oris, for at se nærmere på mærkets nyheder.
Og skulle jeg udvælge én ting, som for alvor var iøjnefaldende, så var det mærkets vintagereferencer og stærke historiske afsæt, som prægede næsten alle ure.

På messen tog jeg blandt andet en snak med mærkets præsident, der fortalte, at selvom urbranchen er i en rivende udvikling, er der stadig mange mænd, som sætter pris på vintageurene, og netop derfor er de nye ure også præget af mærkets arv.

I forlængelse af mit besøg, har jeg skrevet en guide til flere af de nye ure på Euroman.dk, som du kan læse her.

Men helt grundlæggende var der to ure, som jeg forelskede mig i.

Oris Sixty-Five Diver
Det første er Oris Sixty-Five Diver, som i bund og grund er en klassisk dykkerklokke. Nu skal det siges, at jeg ikke er den store fagekspert på det tekniske område, men rent æstetisk er jeg vild med dykkeruret. Der er noget helt unikt over udtrykket, som hos Oris naturligvis tager et vintageinspireret afsæt. Referencerne trækkes tilbage til 1965 og med forskellige urskiver, har Oris givet den et moderne twist. Min kærlighed faldt på den sorte skive. Se alle her.,

img_2732

Oris Big Crown 1917
Som jeg skrev på Euroman.dk, er Big Crown måske den mest interessante nyhed set fra et æstetisk synspunkt:

“Her er vintagereferencerne til at tage og føle på. Uret kunne ligeså godt være hentet i arkiverne, og det er det næsten også. I år fejrer Oris nemlig 100-året for mærkets første pilotur, og derfor er “Big Crown 1917”-modellen også en næsten visuel kopi af mærkets første pilotur. Det kommer til udtryk ved den store krone, de fremtrædende tal og sågar det originale Oris logo i skiven, der ligeledes er designet med et patina-lignende skær.

Uret lander til august og er – for at fuldende historien – limiteret til 1917 stk.”

Og ja, hvis ikke der skal investeres i nyt år, kan du gå på jagt hos vintagehandlerne, der snildt vil kunne hjælpe dig i samme visuelle retning.
big-crown-1917

Se resten af min billededagbog fra messen i Basel herunder, ligesom du kan besøge Oris her.

img_2787

  • Den svenske blogger Kevin Triguero og jeg foran Oris ved Baselworld messen.

chronoris

  • Det nye Oris Chronoris, som også trækker på vintagereferencer. Denne gang 70’erne.

hammerhead

  • Det nye Oris Hammerhead Limited Edition. Overskuddet fra urene går til at støtte projekter i verdenshavene for at bevare hammerhajerne.

img_2683

  • Den nyåbnede Maison Oris butik i hjertet af Basel.

img_2752   fj-oris_baselworld-10fj-oris_baselworld-11 fj-oris_baselworld-4120 fj-oris_baselworld-4121 fj-oris_baselworld-4124 fj-oris_baselworld-4126 fj-oris_baselworld-4129 fj-oris_baselworld-4130 fj-oris_baselworld-4133

img_2670

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Wood Wood i samarbejde med japanske Neighborhood