Dagens anbefaling: German Army Trainers fra Broadway & Sons

Q&A med svenske A Day’s March: »Hvis nogen fortalte mig, at vi er en clean og opdateret version af Ralph Lauren, ville jeg blive glad«

Jeg har fået øjnene op for et nyt mærke. A Day’s March hedder det, og det er på mange måder indbegrebet af den Skandinaviske designstil og luksus, som så mange holder af.

A Day’s March er Stockholm-baseret og har specialiseret sig i at lave garderobeklassikere, der sværger til gode metervarer og enkle designs, men uden at det på nogen måde bliver kedeligt. Og så sælges det til priser, hvor alle kan være med. Hvordan det, tænker du sikkert? A Day’s March har skrevet et helt led – engros salget – ud af deres forretningstrategi, og det gør, at du eksempelvis kan shoppe den perfekte M65-jakke/overshirt til i omegnen af 900 kroner. Og her snakker vi altså i en SERIØS stærk kvalitet.

adaysmarch-overshirt-ripstop-army-2-1

Jeg fik for første gang øjnene op for mærket, da jeg sippede whisky i det mest fantastiske sceneri i Sverige med Talisker Skye. Her leverede den også Stokholm-baserede restaurant Agrikultur maden, og hele Agrikultur-holdet var klædt i de sejeste workwear overshirts fra A Day’s March.

Siden da har jeg særligt været forelsket i mærkets evne til at kreere overshirts, som lever op til samtlige ønsker, som jeg har til sådan en. Og i anledning af min nye fascination for det svenske mærke, har jeg derfor lavet en Q&A med mærkets kreative direktør og co-founder, Pelle Lundquist. Vi har snakket om mærkets æstetik, forretningsstrategi og fremtidige planer.

Og ja, han fortæller blandt andet, at A Day’s March leder efter lokation i Kbh. Så hook mig op, hvis du har det perfekte sted til dem. Læs interviewet nedenfor, og udforsk mærket yderligere her.

img_3632

Filip og Joel fra Agrikultur klædt i overshirts fra A Day’s March. 

adaysmarch-twill-bomber-jacket-black-2-1


Hvorfor etablerede I A Day’s March?
»Det startede med, at min ven og nu CEO for A Day’s March, Marcus Gardô, så et hul i markedet. Alle brands fokuserede på down market-produkter. Det ville han også, men han ville ændre forretningstrategien, så wholesale-salget blev sorteret fra. På den måde kunne han opnå produkter til favorable priser, men som også havde kvalitet som fokus.
Derefter fremlagde han idéen for Stefan Pagréus og mig, fordi han ville have hjælp til at skabe et koncept. Det gjorde vi, og det gik hurtigt fra et hobbyprojekt til meget mere end det. To år tog det os at skabe A Day’s March, og i 2014 åbnede vi vores første butik i Stokholm«.

adaysmarch-heavy-oxford-light-blue-3

Hvordan vil du beskrive jeres æstetik?
»
Vi er et svensk mærke, og den skandinaviske tradition for at strippe designet helt ned og i stedet fokusere på detaljen og materialerne er tydeligt i alt, hvad vi laver. Men på den anden side dyrker vi også referencer til klassisk amerikansk og italiensk menswear. Hvis nogen fortalte mig, at vi er en clean og opdateret version af Ralph Lauren, ville jeg blive glad«.

Et af jeres mantraer er, at I arbejder med stil, ikke trends. Hvorfor det?
»
Jeg har altid været interesseret i stil og mode. Men jeg er blevet så træt af det accelererende fokus på, hvad der er hot lige nu. Så vi vil altså lave tøj, der kan stå distancen over tid, men fokuserer samtidig på at genfortolke klassiske menwear pieces«.

adaysmarch-classic-tee-grey-melange-2

Hvad synes du, at A Day’s March bringer til bordet?
»
Nu har vi været igang i mere end tre år, og vi udvikler os sæson efter sæson. Både i et kvalitets – og design øjemed. Når sammenligner vores klæder med vores konkurrenter, så kan vi ofte levere til halvdelen af deres pris. Og faktisk er vores produkter ofte bedre. Du vil få svært ved at finde produkter med kvaliteter og priser, der er i samme liga som vores. Men ja, det er fordi vi har skrottet wholesale-salget«.

Hvad er næste step i rejsen med mærket?
»Vi har netop afsluttet en lang proces med at designe en sneaker, der netop er gået i produktion. Så er vi også meget glade for vores introduktion af denim-produkterne, som vi kommer til at arbejde meget mere med. Derudover er der en masse arbejde med kvaliteter som eksempelvis cashmere.

Og så leder vi efter et sted i København. Hook os op med nogle fede steder, hvis du (I, red.) kender nogen?!«.

adaysmarch-denim-no-1-vintage-wash-4

 

Yes, Pelle. Det vil jeg gøre ;).  Og forresten ser det sådan her ud, når jeg selv rocker A Day’s March……….

unnamed-7

Overshirt Herringbone Army, 910 kroner

img_3833

Overshirt Rip Stop Navy, 985 kroner

1 kommentar

  • I see you don’t monetize your blog, don’t waste your
    traffic, you can earn additional cash every month
    because you’ve got hi quality content. If you want to know how to make extra $$$, search for:
    Boorfe’s tips best adsense alternative

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Dagens anbefaling: German Army Trainers fra Broadway & Sons