Ace & Tate åbner ny flagskibsbutik i København

Gosha Rubchinskiy var lidt for forudsigelig med sin SS18 kollektion – men trak den hjem med nyt Burberry collab

Igennem en lang række sæsoner har jeg været ganske tryllebundet af den østeuropæiske designbølge, der er skyllet ind over modelandskabet med Vetements og Gosha Rubchinskiy som frontfigurer. Nuvel, prissætningen på Vetements har naturligvis været næsten så astronomisk høj, at tøjet har været utilgængeligt for de fleste. Men hos Gosha Rubchinskiy har kollektionerne været til at komme i nærheden af, hvis ellers man har været hurtig. Det har jeg flittigt benyttet mig af.

untitledIgår præsenterede Gosha Rubchinskiy så for anden sæson i træk – ganske atypisk – sin SS18-kollektion i Rusland. Og den havde jeg glædet mig til at se. Men hvad fik vi?

Kollektionen stod i samarbejdernes tegn, hvilket efterhånden er normen hos Gosha. Her var adidas igen omdrejningspunktet, når fodbolduniverset fra sportsmærket blev omfavnet for at hylde VM i fodbold i Rusland, 2018.

Det var dog langt fra Gosha Rubchinskiy x adidas, der trak min opmærksomhed. Faktisk skuffede det mig lidt og virkede lidt for forudsigeligt og letkøbt. Derimod blev det hele løftet af et collab med selveste Burberry, hvor den klassiske trenchcoat blandt andet fik nyt liv. På den måde var Gosha Rubchinskiy altså igen med til at vende den traditionelle luksusmode på hovedet.

_boy0691Og den hype som collabet kommer til at skabe, sikrer samtidig at det østeuropæiske og anti-æstetiske udtryk har sin eksistensberettigelse i i hvert fald endnu en sæson – også selv om Vetements-designeren Demna Gvasalia for nyligt meldte ud, at han var færdig med at designe ud fra netop den østeuropæiske æstetik.

Se et udvalg fra kollektionen nedenfor. Hele kollektionen kan ses hos Vogue.

_boy0797 _boy0523 _boy0602 _boy0713 _boy0738 _boy0771 _boy0477 _boy0362 _boy0232 _boy0195 _boy0037 _boy0017

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Ace & Tate åbner ny flagskibsbutik i København