Britisk heritage med JW Anderson taske

En film- og sneakeranbefaling: ‘BREAKING2’ og NIKE ZOOM FLY

*Skoene er en gave

I dag løber Berlin Maraton af stablen. Og netop dét maraton kan meget vel sætte nye standarder for, hvor hurtigt et menneske kan tilbagelægge 42,195 kilometer. Der skal med andre ord slåes verdensrekord, når verdenseliten er samlet i den tyske metropol.

untitled

Og hvorfor skriver jeg så om et maratonløb i Berlin og en verdensrekord på min såkaldte modeblog? Jo, nu skal du høre. Sidste weekend var jeg inviteret til prescreening på en film, som har inspireret mig helt afsindigt meget. Som optakt til halvmaratonløbet i København (som jeg i øvrigt selv løb) viste Nike for første gang filmen ‘Breaking2‘. En film, som viser kulminationen på fire års intenst arbejde i Nike-lejren med det formål at bryde alle grænser for, hvad der er muligt og ikke muligt for et menneske.

Filmen, ‘Breaking2’
Nike ville forsøge at vise det umulige. At man under de helt rigtige omstændigheder kan løbe et maraton på under 2:00:00. Umuligt, hvis du betragter scenariet helt nøgternt. Ingen har nogensinde været i nærheden af den tid. Den officielle verdensrekord er 2:02:57. Ikke desto mindre kom Nike og den ene af de tre udvalgte forsøgsløbere meget tæt på. På den ikoniske racerbane Monza i Italien, den 6 maj 2017, klokken 05:45, løb kenyaneren Eliud Kipchoge den hurtigste maraton nogensinde. 2:00:25 blev sluttiden, efter den fantastiske løber igennem størstdelen af kilometerne rent faktisk lignede en mand, der ville bryde igennem totimers muren.

unnamed-8

I forlængelse af det vanvittige forsøg, har Nike og National Geographic lavet en fremragende dokumentar, der viser optakten til forsøget, seks måneders intensiv træning og tests op til løbet samt kulminationen på det hele. Og uanset om du er til løb eller ej, bør du helt sikkert sætte 55 minutter af til at nyde filmen. Det handler om passion, dedikation og menneskets potentiale i sådan en grad, at den ikke bare er inspirerende for løbefans, men i virkeligheden for alle. Og tro mig, det er de færreste mennesker, der virker så rolige og så meget i balance med sig selv som verdens hurtigste maratonløber, Eliud Kipchoge. Det er inspirerende i sig selv bare at følge ham.

Jeg fik som sagt lov at se filmen sammen med Nike i København, men i ugens løb har dokumentarfilmen haft premiere på National Geographic, hvorfor du nu kan streame filmen lige herunder.

img_5573

Skoene, Nike Zoom Fly
I forbindelse med premieren på filmen, bød Nike naturligvis også på en lille løbetur fra indre København og ud til biografen på Østerbro, hvor vi fik lov at teste noget af det udstyr, som (næsten) har været en del af ‘Breaking2’-projektet. På den lille løbetur blev vi udstyret med Zoom Fly-modellen, som må anses som lillebroren til den meget omtalte og hypede Zoom Vaporfly 4%-model. En sko, som har dannet udgangspunkt for den teknologi, som de tre løbere Lelisa Desisa, Eliud Kipchoge og Zersenay Tadese løb med under Breaking2-forsøget.

victorjones1725

Foto: Victor Jones

Og Zoom Fly-modellen er ikke bare en herlig løbesko. Rent æstetisk er jeg faldet pladask for den, hvilket gør den essentiel som hverdagssneaker også. Bare se, hvordan den nye, hvide model af skoen er blevet revet væk fra hylderne hos nogle af de mest hypede modebutikker. Man kan vist roligt sige, at mode og løb går hånd i hånd lige nu.

Du kan i øvrigt shoppe den herlige sneaker/løbesko her.

img_5568

Tilbage til Berlin Maraton
Men ja, for at vende tilbage til Berlin og det maraton, der løber af stablen i dag, bliver det spændende at se, hvorvidt særligt Eliud Kipchoge kan smadre den officielle verdensrekord. Forudsætningerne er naturligvis nogle andre end de var på racerbanen i Italien, som du også kan se i filmen, men ikke desto mindre har rigtigt mange kloge mennesker sat forhåbningerne op. Der bliver lavet ny verdensrekord i dag.

Jeg venter i spænding. Løbet skydes igang kl. 09.00 i dag. GO, GO, GO ELIUD!

img_5570

Eliuds sko fra Monza-banen med rekordtiden påskrevet. Vist frem i København.

Du kan se flere billeder af løberne i projektet nedenfor, ligesom du også kan se billeder fra eventen i København.

Tjek også den her ud: Behold bare løbeskoen på til hverdag – Nike lancerer ny, svedig Zoom Fly model

ho17_rn_breaking2_monza_050617_2373_hfr1 su17_rn_breaking2_monza_050617_1538 su17_rn_breaking2_monza_050617_3379 su17_rn_breaking2_monza_050617_4117 su17_rn_breaking2_raceday_vfe_061

victorjones1863

Foto: Victor Jones

victorjones1667

Foto: Victor Jones

victorjones1718 victorjones1716 victorjones1714

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Britisk heritage med JW Anderson taske