Glædelig jul!

Top 5: Årets bedste udenlandske designere

Endnu et år og (mode)år lakker mod enden. Og det har været et godt år, hvor sværvægterne igen har domineret på den internationale modescene. Designere som Demna Gvasalia, Alessandro Michele og Raf Simons har ført brands som Balenciaga, Gucci og Calvin Klein til et år sprængfyldt med hype og stor kommerciel succes. Ja, jeg tror aldrig, at luksusbrands har ramt så bredt et segment af forbrugere.

untitled

I forbindelse med årets afslutning, har jeg begået en længere opsummering på året der gik for Soundvenue, hvor jeg peger på de designere, der i min optik har gjort det aller bedst – rangeret naturligvis.

Den fulde guide til årets bedste internationale designere, kan du læse lige her hos Soundvenueligesom du kan læse et lille uddrag herunder.

5. Martine Rose for Martine Rose og Balenciaga (menswear)

Det er i særdeleshed hendes flirt med normcore og dadcore-æstetikken, der står klarest i ændringen fra hendes seneste kollektioner – og netop de tag på moden er også katalysatorerne for hendes definitive gennembrud.

Ja, står det til Rose, må det må gerne være oversize og proportionsudfordrende på den helt ‘kiksede’ bankmandsfacon. Læs mere her.

Martine Roses AW17-kollektion

4. Alessandro Michele (Gucci)

….(..)..Og så må man ikke glemme den massive kendiskærlighed, der fortsat har floreret omkring Gucci-brandet og gjort det til et af årets klart stærkeste. Stærkt ført an af Beyoncé og datteren Blue Ivy har Gucci sørget for, at de har stået indprentet på nethinden hos alle med hang til popkultur og sociale medier. Læs mere her.

Alessandro Michele er glad for botanikken.

Alessandro Michele er glad for botanikken.

3. Virgil Abloh (Off-White)

Virgil Abloh er en designer af tidsånden. Uden at negligere hans designevner kommer man ikke uden om, at det er hele pakken, der gør Kanye Wests (tidligere) medsammensvorne til en af de mest indflydelsesrige personer i modeverdenen lige nu.

Selv om Off-White-designeren har markeret sig stærkt med kollektioner for sit eget brand igen i år, er det på collab-fronten, han udmærker sig. Abloh ved hvor magtfuld et redskab samarbejderne er, hvis man konstant vil være top of mind hos forbrugererne og medierne. Læs mere her.

Virgil Abloh igang med The Ten for Nike

Virgil Abloh igang med The Ten for Nike

2. Demna Gvasalia (Balenciaga og Vetements)

2017 har igen været Demna Gvasalias år. På sin helt egen måde har designeren endnu engang redefineret modens luksuriøse glansbilleder, når han med en humoristisk distancering, har fortsat sin totale udfordring af luksus med sine kollektioner for både Vetements og Balenciaga.

Og så må vi selvfølgelig ikke glemme designerens dominans på sneaker-fronten med sit Speed Runner-sokkedesign og den voluminøse Triple S-silhuet. Gvasalia har med andre ord gjort det legitimt at spendere +4.000 kroner på sneakers. Læs mere her.

Demna Gvasalia

1. Raf Simons (Raf Simons & Calvin Klein)

Der har aldrig hersket tvivl om Raf Simons’ stjernestatus, men 2017 har alligevel været året, hvor den belgiske designer har leveret sin måske største magtdemonstration til dato. En magtdemonstration, der også er blevet hæderkronet med titlen som årets (amerikanske) designer ved både CFDA Fashion Awards og British Fashion Awards.

Der har hvilet et massivt pres og tårnhøje forventninger til designeren, siden han overtog designroret hos Calvin Klein. Men siden den første model entrerede catwalken under designerens første præsentation for CK i New York i februar, var det tydeligt, hvordan en revitalisering af Calvin Klein var igangsatLæs mere her.

Raf Simons ved CFDA

Raf Simons ved CFDA

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Glædelig jul!