Top 5: Årets bedste udenlandske designere

Top 6: Årets bedste sneakers (og sko)

Det er blevet tid til endnu en opsamling på modeåret, der er gået. Efter at have rangeret årets bedste udenlandske designere, er det blevet tid til at se nærmere på de sneakers, som i min optik har gjort det bedst i år.

img_0833

2017 blev året, hvor jeg for alvor røg med på sneakerbølgen og købte RIGTIG mange nye kicks til min samling. 2017 blev også året, hvor det i langt højere grad blev legitimt at shoppe sneakers til +4000 kroner. Luksussneakers blev med andre ord allemandseje – i særdeleshed fordi de store modehuse er gået mere kommercielt end nogensinde før.

Her er min helt og aldeles subjektive liste over årets bedste sneakers, hvor der desværre ikke er blevet plads til sneakers som Nike Zoom Fly, Gucci Ace og adidas Yeezy Powerphase, selv om de bestemt også kunne have været med. Og ja, så har jeg også sat et enkelt par lædersko på listen for at vise min absolutte favoritsko i år.

6. PRADA CLOUDBURST

Jeg indleder listen med en stadig meget ny sneaker. Den har først ramt butikkerne for nyligt, men ikke desto mindre har hysteriet og hypen omkring den været til at få øje på. Ja, jeg taler selvfølgelig om Prada Cloudburst, der har kronede dage på de sociale medier pt. Jeg har tidligere udpeget den til 2018’s potentielt mest hypede sneaker, og derfor fortjener den selvfølgelig også en plads på listen.

Indrømmet. Den er ikke just et æstetisk mesterværk, men netop de ugly sneakers har trendet massivt de senere år. Og jeg er vild med den uanset hvad. Og ja, den kan sagtens rockes af andre end gutterne med hang til tidens mest hypede streetwear.

esq-prada-sneakers-001-1513178155

5. BALENCIAGA SPEED TRAINER

Demna Gvasalias futuristiske sokkedesign så for første gang dagens lys i 2016. Men 2017 er året, hvor sneakeren bare har været her, der og allevegne – og også er blevet kopieret gentagne gange. Jeg endte selv med at shoppe den for et par måneder siden. Ja, jeg faldt sgu for den hype, der har været omkring den. Og jeg synes faktisk, at den kan ret meget. Personligt er den blevet en go to, når jeg eksempelvis ønsker at dresse mine suits lidt ned.

Sneakeren indkapsler vel også meget godt den position Gvasalia-brødrene har i modeverdenen lige nu. De ejer den!

24322065_10155118321961149_1578777227_o

4. NIKECRAFT x TOM SACHS MARS YARD 2.0

Der er nok mange sneakersheads, der vil slagte mig for kun at rangere dette mesterværk som nummer 4. Og lige efter listens nummer 1, er det da nok også denne sneaker, som jeg helst ville have fingrene i, da den landende, men som jeg selvfølgelig ikke fik. En fuldtræffer rent æstetisk fra den amerikanske kunster Tom Sachs og Nike, der formåede at forene tidens hang til normcore vibes med det tekniske aspekt, der har fyldt meget på både beklædnings- og sneakerfronten i år.

mars-yard-2-0

3. JW ANDERSON x CONVERSE Chuck Taylor All Star ’70

Der er måske ikke noget revolutionerende over den her. Men alligevel vælger jeg at rangere designsamarbejdet mellem JWA og Converse ganske højt på listen over årets bedste sneakers. Argumentationen for det er, at jeg har et helt særligt forhold til Converse Chuck Taylor All Star ’70, og så er JWA bare en af mine nuværende favoritdesignere. Så ja, den alliance er til UG. Og så er det en tidløs sneaker, der har relevans for alle – uanset stil.

De kan i øvrigt stadig shoppes her.

jw-anderson-x-converse-1

2. BALENCIAGA TRIPLE S

Ja, vi kommer ikke udenom endnu et sneaker-mesterværk fra Demna Gvasalias hånd for Balenciaga. Igen har hypen været på sit maksimum omkring den hele året. Den chunky, løbskosinspirerede silhuet med såler i flere lag har taget verden med storm. Og ja, jeg gad sgu stadig godt have fingrene i et par – også selvom de er så overdimensionerede, at man næsten har svært ved at tro, at de kan være behagelige at gå med.

012c324b4203b3cb30fd78f80ae9b82e

1. NIKE x OFF WHITE THE TEN “PRESTO”

Okay, man kunne have valgt flere par fra Virgil Ablohs hypede dekonstruktioner af ikoniske Nike silhutter til at tage titlen som årets bedste sneaker. Alligevel falder mit valg fra designsamarbejdet på Presto-modellen (i tæt kamp med Air Jordan 1-modellen), som jeg så intensivt forsøgte at klikke hjem, da den ramte nettet. Men som forventet crashede Nikes site massivt, så jeg måtte tomhændet forlade sitet igen. Ikke desto mindre, har jeg været tryllebundet året igennem, når jeg både har set Virgil Abloh i den, men også når Louis Vuitton-designeren Kim Jones gentagende gange har rocket den. I still need you, Presto! 

image-uploaded-from-ios-1

Kim Jones og Virgil Abloh. Begge i Air Presto fra The Ten.

Kim Jones og Virgil Abloh. Begge i Air Presto fra The Ten.


ÅRETS BEDSTE SKO

EYTYS KINGSTON

Ingen liste uden et par lædersko. For selv om jeg elsker sneakers, vender jeg altid tilbage til de sorte lædersko – både brogues og Derby. Igennem mange år var det Dr. Martens, der var mine favoritter, fordi de havde et halvchunky udtryk over sig. Men det ændrede sig, da Eytys tilbage i foråret lancerede sine første sartorial shoes. Svenskerne, der er kendt for sine overdimensionerede såler på canvassneakers, har formået at implementere det look på læderskoen. Og FUCK, FUCK, FUCK hvor jeg elsker det. Det er underspillet og subtilt, men alligevel så overdrevet svedigt.

eytys-black-kingston-derby-shoe

Tjek også den her ud: Preppy Beast kårer: Årets 7 bedste sneakers (2016,red)

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Top 5: Årets bedste udenlandske designere