Guccificeret i min nye yndlingsfrakke

4 tendenser fra Calvin Klein og Raf Simons’ nye kollektion – en sand magtdemonstration

calvin-klein-fall-winter-2018-runway-show-016

Siden Raf Simons (min klare favorit) overtog den kreative styring af Calvin Klein, har den belgiske designers modeshows været en af de mest hypede begivenheder i den internationale modekalender. Og det show, som jeg sæson efter sæson selvfølgelig ser mest frem til.

Tirsdag nat viste Raf Simons så sin tredje kollektion på catwalken for Calvin Klein 205W39NYC. Og ja, selvfølgelig beviste han igen, at han har formået at revitalisere det traditionsrige amerikanske brand som han har gjort til det absolut sejeste og mest aktuelle i det øjeblikkelige modebillede. 

Jeg har fundet fem stærke tendenser fra showet samt ét tilbagevendende højdepunt. Du kan se et par udvalgte ting herunder, mens du også kan læse den fulde guide på Soundvenue, hvor jeg netop nu vikarierer på mode-posten.

LÆS HELE MIN GUIDE HER


1. Western-looket er stadig en ting – heldigvis! 

Siden Raf Simons sendte sin første model ned ad en Calvin Klein-catwalk, har amerikanisme  været et æstetisk omdrejningspunkt. De karakteristiske westernskjorter, jakkesætsbukser med striber langs siderne samt den opdaterede hybrid mellem en Chelsea-og cowboystøvle er et look, som jeg virkelig elsker. 

Western-looket bød denne gang på en række nye farvekombinationer, hvor særligt pastelfarverne var et frisk pust.

Selvom looket nu har været brugt tre sæsoner i træk, føltes det som et naturligt og stærkt greb, at Simons viderefører det som en rød tråd.

_arc0021  _arc0020


2. Tematiske narrativer

»Det skulle handle om helte«, fortalte Raf Simons efter showet. Og de referencer var faktisk tydelige. 

Flere looks bar referencer til New Yorks brandkorps. Der var frakker i læder og pels med de karakteristiske reflekser og selvom det var vildt, så fungerede det. Ja, jeg kunne sgu godt hoppe i en brandsmandsinpireret frakke. No doubt.  

Rumkapløbet i 1969 kom også til udtryk med metalliske handsker og futuristiske støvler, mens også Looney Tunes var inkorporeret på flere strik i kollektionen. 

_arc0003-2


3. Løsere silhuetter 

De løse silhuetter har altid præget Raf Simons’ herrekollektioner, men i sine første to kollektioner for Calvin Klein har silhuetten været markant smallere. Det gjorde han delvist op med denne gang. Og det fungerede. 

Flere ternede uldfrakker havde fået et markant løsere look med hængende skuldre og en mere kasseformet silhuet. Der var også flere chunky striktrøjer, flere med den dybe v-hals.

_arc0521 _arc0004


4. Den strikkede vest 

Den tendens, der overraskede mig mest, var den strikkede vest i en lang række looks, hvor den fungerede som et lag over jakkesæt og frakker. Ikke desto mindre vil jeg SÅ gerne rocke lige præcis det look i fremtiden. Shiiit. Det var dope.

_arc0641 _arc0654 _arc0659

Læs også: Guccificeret i min nye yndlingsfrakke

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Guccificeret i min nye yndlingsfrakke