8 fede forårs- og sommersneakers i hvid

Ugens bedste modestatements: Karl Lagerfeld hader tilsyneladende Virgil Abloh og Jonathan Anderson, mens Kanye ikke længere vil være nummer ét

Det er altid en fornøjelse at læse interviews med modens store personligheder – særligt når de har holdninger, som faktisk formår at skabe liv og måske endda en lille beef. Og to mænd, som altid formår at sætte tingene på spidsen, er modelegenden Karl Lagerfeld og selvfølgelig Kanye West.

I denne uge er der kommet et par ganske sjove interviews ud med de to store personligheder og provokatører. Jeg har samlet et par vigtige citater.

skaermbillede-2018-04-14-kl-11-49-26

Karl Lagerfeld og Kanye

Vi starter hos Karl Lagerfeld. Han er nemlig spydig. Han har snakket med Numéro Magazine om alverdens ting – alt fra sin egen begravelse, til #metoo, hans afsindigt flotte skæg, han netop har groet (se det i interviewet), samt evnen til at jonglere mellem sine mange roller. Men måske sjovest er, at den 84-årige designer, som både står i spidsen for den kreative styring af brandet under eget navn samt modehusene Chanel og Fendi, på overlegen facon langer ud efter tidens stærkeste og mest profilerede designere.

I artiklen bliver han bedt om at rangere Jonathan Anderson (JW Anderson og Loewe), Virgil Abloh (Off-White og Louis Vuitton) og Simon Porte Jaquemus, som tidligere på foråret har meldt ud, at han fremadrettet også kommer til at lave menswear. Han bliver samtidig bedt om at svare på, hvem han helst vil have med på en øde ø. Lagerfeld virker dog ikke til at give mange fucks for tidens vigtigste designere: »Jeg vil være nødt til at slå mig selv ihjel først«, fortæller han.

Det må siges at være en ganske hård udmelding fra legenden, når man tager i betragtning, at de tre designere er nogle af tidens mest omtalte på herresiden. Samtidig formår han også subtilt at lange ud efter Raf Simons i interviewet. Mellem linjerne siger han, at Raf og en række andre af tidens store designere er dovne, når de brokker sig over tempoet i modebranchen.

Der bliver heller ikke givet mange fucks for menswear generelt. Kun Hedi Slimane, Célines nye designer, får lidt kærlighed fra den benhårde Lagerfeld: »Herremode gør meget lidt for mig. Jeg køber det, selvfølgelig. Og jeg er henrykt over, at Hedi skal til Céline. Men at tegne en herrekollektion og arbejde med alle de dumme (mandlige, red.) modeller, nej tak!«, siger han.

Så ja, der hersker vist ikke tvivl om, at Karl Lagerfeld ser sig selv som lidt af en modegud, der er i en liga over de andre topdesignere. Han får da også lige tilføjet i inteviewet: »Jeg er en maskine«.

Skal du have lidt underholdende og holdningsfyldt weekendlæsning, så kan du læse hele interviewet hos Numéro her.

kanye-west-nike-m2k-tekno-yeezy-700

Fra Kanyes Twitter

Der er også nyt fra Kanye-land. Han har blandt andet genåbnet sin Twitter-profil, hvor han langer ud efter Nikes nye bud på ‘Monarch’-modellen, som jeg teasede for i går. Han skriver om skoen: »Yeezy 700 Vibes«. Dermed sender han en humoristisk stikpille efter sin tidligere arbejdsgiver/samarbejdspartner, som han ikke just har et godt forhold til længere.

Samtidig har Kanye interviewet Axel Vervoordt (anerkendt interiørdesigner) til The Hollywood Reporter. Her falder snakken også på Yeezy-brandet, som vi måske snart kan forvente en ny kollektion fra. Og i interviewet fortæller Kanye West om en vision for brandet, som stikker et spadestik dybere end “bare” at være nummer ét – en vision, han på bedste Kanye-facon får forklaret lidt snørklet.

»Hos adidas, har jeg Yeezy, men det er et subbrand. Det er mit kælenavn. Vi laver de her sneakers, som bliver udsolgt med det samme, og vi hører tit “Åh, I er det mest populære brand i verden”. Jeg ønsker ikke at være nummer ét længere, jeg vil gerne være vand. Jeg ønsker at være tættere på UNICEF eller noget, hvor jeg kan tage den viden, jeg har, og hjælpe så mange mennesker som muligt. Det skal ikke bare skubbes ind i et brand«, siger Kanye West om sin vision.

Og rent faktisk får Kanye West også flettet sin holdning ind om Virgil Ablohs nye rolle som kreativ styrmand hos Louis Vuitton.

»Jeg har bøvlet med noget. Jeg har ikke kunne få det ud af mit hoved hele ugen«, siger han og fortsætter: »Det er hverken godt eller dårligt. Det er, at min kreative samarbejdspartner (Virgil Abloh, red.) er blevet kreativ direktør hos Louis Vuitton……. Fordi Abloh og jeg har kæmpet for at lave tøj til en bestemt pris, som har den samme troværdighed og som er ligeså eftertragtet som noget, der har en højere pris……. Men når de (medierne, red.) siger, at han var min kreative direktør, så er det forkert. Han var en kreativ samarbejdspartner«, slår Kanye fast. Så kan man tolke den, som man vil.

Hele Kanyes interview med Axel Vervoordt kan læses her.

Læs også: Demna Gvasalia svarer igen på kritisk High Snobiety-artikel: »Vetements er ikke død«

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

8 fede forårs- og sommersneakers i hvid