Mine 5 favoritlooks fra Tiger Of Swedens SS18-kollektion

Kronaby skaber smartwatches i den fineste forklædning

6b90c761-1351-4467-a084-661862ff4bf11433a7cb-1a2e-49c9-a7d4-ebce195fcbc4

skaermbillede-2018-05-01-kl-07-49-47

I en tid, hvor flere og flere smartwatches brager frem i ur-landskabet, har jeg til stadighed fastholdt min kærlighed for de klassiske vintage ure. De ure, hvor hvert enkelt brugsspor har sin egen historie, hvor æstetikken er simpel og funktionel, og hvor man med sikkerhed ved at urværket kan holde for evigt.

Men jeg må indrømme, at det svenske urmærke Kronaby på det seneste har udvidet min horisont. Forleden var jeg forbi Helle Elmgreen i Odense for at hente et Kronaby Carat-ur. Og netop dét ur adskiller sig fra dem, jeg plejer at foretrække.

4175a819-3d6b-4a44-811e-41a2a29f1332

Kronaby laver først og fremmest smartwatches. Altså ikke just noget, jeg plejer at have siddende om armen. Men de teknologiske ure fra Kronaby kommer i den fineste forklædning. Og så blev det pludseligt interessant for mig at stifte bekendtskab med smartwachet!

Mærkets produkt og design manager, Mats Larsson, sværger til urmageri på den traditionelle måde. Og selvsagt dyrker han derfor også en æstetik, der læner sig op ad de klassikere, der står som mine favoritter på urfronten.

94c84a6b-9d4f-438b-aa56-dd4d3a1495c3

Det mest interessante ved Kronaby-urene er altså, at selvom referencerne til de klassiske ure er så tydelig, så er de også udstyret med adskillige skjulte funktioner, hvilket giver de samme muligheder, som man har, hvis man køber et “normalt” smartwatch.

Det er faktisk første gang, at jeg stifter bekendtskab med en sådan hybrid, der så gennemført formår at forene et klassisk (og flot!) design med smart-teknologien. De faktorer har også på rekordtid fået mig til at holde af uret.

De tekniske genialiteter

Urene fra Kronaby er alle app-baserede. Det betyder, at man forbinder sit ur med sin telefon, og derfra kan man faktisk indrette det, som man har lyst til. Fra appen kan man skræddersy uret, så dets funktioner passer til de behov, man har. For eksempel kan man styre sin musik, sit kamera, sin GPS eller se hvad klokken er i en anden tidszone. Alt sammen via urets krone og to øvrige “knapper”. Uret vil også vibrere, hvis man modtager mails, sms’er eller opkald.

Godt nok skal urene fra Kronaby kategoriseres som smartwatches, men apropos klassikere i et æstetisk øjemed, så er hele visionen bag urene faktisk også, at de skal bæres som et filter mod forstyrrelserne som en telefon normalt giver i hverdagen. Urets funktioner skal gøre, at man sidder mindre med sin telefon og i stedet er mere tilstede i nuet. Derfor sloganet; Connected. Not Distracted.

Efter at have testet uret i en periode, kan jeg kun give Kronaby ret i deres visionære idé. Man ved, at uret vibrerer, når man modtager en sms, mail eller lignende. Derfor har man også mindre hang til at gribe fat i telefonen på unødvendige tidspunkter.

739a414c-7ad0-42fc-843b-cd3f22d7e905

4 modeller

Selve Kronabys kollektion består af fire forskellige og stærke modeller: APEX, CARAT, NORD og SEKEL. Fællesnævneren for dem alle er, at de ikke ligner smartwatches, og at de samtidig kan fåes både med læderrem og lænke. De kommer samtidig med sorte, blå og perlefarvede urskiver.

Som nævnt ovenfor, har jeg haft et CARAT med rosaguld urkasse og brun læderrem siddende om håndleddet den seneste tid. Det er et tidløst ur og mit favoritdesign fra kollektionen. Urets stærke æstetik forenet med de mange smart-muligheder, det giver, betyder, at det utvivlsomt kommer til at være en del af min ellers vintageprægede ur-rotation i fremtiden. Som det eneste smartwatch vel at mærke!

Du kan se meget mere til Kronabys hybridunivers her, hvor du samtidig kan finde din nærmeste forhandler.

Læs også: Mine fem favoritlooks fra Tiger of Swedens SS18-kollektion

41f82850-b04d-4650-acbf-b717cf76ad23sekel-nyhed-1024x591

gruppe

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Mine 5 favoritlooks fra Tiger Of Swedens SS18-kollektion