Caliroots holder mid-season sale: De 9 bedste køb

Riccardo Tisci løfter delvist sløret for Burberrys nye retning

NY RETNING. Det kom som lidt af en overraskelse for mange – mig selv inklusiv -, da Burberry i vinter meddelte, at Riccardo Tisci ville tiltræde stillingen mærkets nye kreative chef. Tisci var umiddelbart ikke det oplagte valg, og jeg var derfor ganske sikker på, at modehusets æstetik ville komme til at ændre sig markant.

Da jeg efter udmeldingen havde summet lidt over ansættelsen og i den forbindelse lavede podcast med Jon fra Portrait De L’homme, var jeg fortsat ikke imponeret over ansættelsen af den forhenværende Givenchy-designer.

Burberry Pre-Spring 2019

Og godt nok må vi vente helt indtil den 17. september med at se designerens første kollektion for mærket, som bliver vist under London Fashion Week. Men ikke desto mindre kan man allerede nu begynde at tolke. I går brugte Tisci og Burberry nemlig Instagram til at dele adskillige looks fra pre-spring 2019-kollektionen, som er designet af Burberrys designteam, men som er kurateret af den nye designer. Og det viser i hvert fald en retning for det “nye” Burberry med Tisci i spidsen.

Kollektionen hedder “B-Classic”, og den byder på en lang række af de elementer, der karakteriserer det ærkebritiske modehus; quiltede jakker, trenchcoats, tern og mere.

»Jeg ønsker at fejre det skønhed og arv, jeg opdagede, da jeg først ankom hos Burberry. “B-Classic” har jeg kurateret for at ære ikonerne hos Burberry. Det er items som trenchcoaten, den quiltede jakke og car coaten«, skriver Tisci på Instagram.

Så selvom vi endnu ikke har set den første kollektion fra designerens hænder, er der ikke nogen tvivl om, at denne første kuratering af “B-Classic” tegner godt. Riccardo Tisci kommer nok til at være mere tro mod modehusets æstetik og arv end jeg først havde forestillet mig. Og samtidig viser billedeserien tydeligt, at Tisci også kommer til at fortsætte den store fokus på diversitet, som den forhenværende kreative direktør, Christopher Bailey, sluttede af med.

“B Classic’-kollektionen lander til november.

Læs også: Tredje episode af min podcast er landet

Burberry Pre-Spring 2019

Burberry Pre-Spring 2019

Burberry Pre-Spring 2019

Burberry Pre-Spring 2019

Burberry Pre-Spring 2019

Burberry Pre-Spring 2019

Burberry Pre-Spring 2019

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Caliroots holder mid-season sale: De 9 bedste køb