De nye Raf Simons x Adidas er en smuk, smuk farvelade! Forudbestil dem nu

Sæson for Hawaii-skjorten! Sådan bærer jeg den

skaermbillede-2018-05-15-kl-21-16-24

skaermbillede-2018-05-15-kl-21-40-40

FLOWER POWER. Aloha. I dag skal det handle om ét af de mest omdiskuterede pieces i herregarderoben. Ja, Hawaii-skjorten. Skjorten frembringer utvivlsomt et hav af konnotationer hos de fleste, og den har da også været en virkelig udskældt beklædningsgenstand i mange år. I virkeligheden har man vel kun kunne forsvare den og dens eksistensberettigelse, hvis man har været på ferie – omend stadig på et tvivlsomt grundlag.

Men de sidste par somre har den blomstrede skjorte banket på for et gennembrud i en mere moderigtig kontekst. Flere store brands har efterhånden haft dem i kollektionen af flere omgange – senest i samarbejdet mellem MR PORTER og Prada, mens Louis Vuitton og AMIs SS18-kollektioner også slår et massivt slag for skjorten.

Og nu brager tendensen altså igennem i et bredt spektre. Hawaii-skjorten er uundgåelig denne sommer!

Læs også: 14 af sæsonens bedste kortærmede skjorter

2x9a3502

Solbriller: Mykita Skjorte: AMI hos MR. PORTER // Bukser: Samsøe Samsøe hos SAMSØE SAMSØE // Sneakers: Converse hos MR PORTER

Foto: Daniel Overbeck aka. @the.newborn

Hvordan skal den bruges?

Jeg har allerede omfavnet tendensen og flittigt brugt de blomstrede skjorter på de varmere dage dette forår. Og det fedeste ved skjorten er dens alsidighed. Den er fed, hvis man styler den med et par sneakers, jeans og en t-shirt under. Men den er mindst ligeså fed, hvis man smider den under sit jakkesæt og er modig nok til at lade kraven være udenpå blazeren.

2x9a3769

Solbriller: Moscot hos MR PORTER // Jakkesæt: Samsøe Samsøe hos Samsøe Samsøe // Skjorte: Maison Kitsuné hos MR PORTER//

2x9a3815

 Sneakers: Gucci hos MR PORTER

Der skal selvfølgelig ikke herske nogen tvivl om, at det kræver sin mand at hoppe i skjorten. Den er et statement, der vækker opsigt i gadebilledet. Men det er lige præcis dét, jeg elsker ved dem. Det giver et frisk pust, fordi det muligvis er det eneste item, hvor man kan gakke så meget ud i forhold til særligt farverne, mønstrerne og materialer.

2x9a3598

Skjorte: AMI hos MR PORTER// Bukser: Samsøe Samsøe hos Samsøe Samsøe// Sneakers: Converse hos MR PORTER

Mine personlige favoritter kommer også med bowling-kraven. Det giver mulighed for at smide en t-shirt under. Og jeg synes faktisk, at lige præcis den hvide t-shirt under skjorten, er den finesse, der gør, at skjorten ikke bare er forbeholdt badeferien, men ligeså godt kan bæres en dag på kontoret. Det er prikken over i’et.

2x9a3939

Skjorte: Maison Kitsuné hos MR PORTER // Tee: Jack & Jones

2x9a3882

Skjorte: Maison Kitsuné hos MR PORTER// Bukser: Samsøe Samsøe hos Samsøe Samsøe// Sneakers: Prada hos MR PORTER

Min styling

Forleden teamede jeg op med min ven og fotograf Daniel Overbeck aka. The Newborn for at dokumentere, hvordan jeg selv styler tendensen. Sammen fandt vi et par seje steder i København og skød det, der udviklede sig til at blive en mindre editoral.

Vi skød blandt andet en af mine favoritskjorter fra SS18-kollektionerne. Den kommer fra AMI og indkapsler alt det, som Hawaii-tendensen handler om; Den er et statement, hvor der er gang i farverne og mønstrene. Vigtigst er, at man toner det resterede i sit look ned, når man rocker skjorten. Derfor har jeg sat den sammen med henholdsvis grå og navy habitbukser.

2x9a3566

2x9a4009

Solbriller: Moscot hos MR PORTER Skjorte: AMI hos MR PORTER // Bukser: Samsøe Samsøe hos Samsøe Samsøe // Sneakers:Gucci hos MR PORTER

Du kan se et stort udvalg af Hawaii-skjorter her.

6 tips og tricks til stylingen af Hawaii-skjorten:

1. Vil du være den friskeste på kontoret? Brug den under dit jakkesæt og smid kraven udenpå blazeren.

2. Hvordan sikrer man, at man ikke bare signalerer badeferie? Ha’ altid en hvid eller printet t-shirt under skjorten. Det er finessen, der gør skjorten aktuel i en hverdagskontekst

3. Hvilken krave og materiale? Gå efter Hawaii-skjorterne med bowling-kraven. Og så må du gerne udfordre materialevalget. Prøv fx. en i silke. Alfa og omega er, at du ikke er bange for farver og mønstrer.

4. Brug skjorten til både lædersko og sneakers – både de chunky og de klassiske.

5. Skjorten er cool indeni og udenpå bukserne.

6. Hold resten af dit outfit nedtonet, når du har Hawaii-skjorten på. 

Læs også: Kronaby skaber smartwatches i den fineste forklædning

Læs også: Pradas eksklusive kollektion for MR PORTER er landet: De fem bedste køb

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

De nye Raf Simons x Adidas er en smuk, smuk farvelade! Forudbestil dem nu