Dit jakkesæt må gerne larme lidt

Det her er tendenserne, der kommer til at dominere og falme næste forår/sommer

TENDENSER. I denne uge skydes en intensiv måned i gang med SS19-herremodeugerne. Startskuddet sker i London, og efterfølgende i Firenze med Pitti Uomo, hvor jeg selv vil være tilstede og rapportere fra.

Og med modeugerne lige om hjørnet, kan man passende varme op med at spå lidt om de tendenser, der kommer til at dominere på catwalken, de tendenser fra det øjeblikkelige modebillede, der vil fortsætte dominansen, samt hvilke tendenser fra de aktuelle modebillede, der vil falme.

2x9a3815

Det er lige præcis, hvad de har gjort hos Hypebeast, som har snakket med en række inkarnerede modepersonligheder. Modepersonligheder, der om nogen har styr på deres shit. Bl.a. Bruce Pask, Fashion Director hos Berdorf Goodman, Herbert Hofmann, kreativ direktør hos Voo Store, og Damien Paul, som står i spidsen for menswear hos MATCHESFASHION. Alle giver de deres bud på næste forår- og sommers mode.

Og hvad mener de her prominente mænd så? Jeg har samlet nogle af deres vigtigste pointer – og selvfølgelig krydret det med mine egne meninger/forhåbninger.

Disse tendenser kommer til at fortsætte

  • Bruce Pask mener, at udforskningen af proportioner og silhuetter, som vi allerede kender fra blandt andet Demna Gvasalias skæve univers, kommer til at fortsætte dominansen i modebilledet.
  • Herbert Hofmann tror på, at hele sneaker-tingen vil accellerere endnu mere. At sneakers fortsat vil være et kæmpe drive i modeindustrien, og at endnu flere brands vil forsøge at skabe lige præcis dén sneaker, der rammer den næste hypebølge.
  • Damien Paul slår et slag for tech-tendensen, som Prada allerede har dyrket med tracksuits i nylonmaterialer.

Jeg tror og håber, at hele suiting-universet kommer til at tage endnu mere fart. Vi har allerede set, hvordan Virgil Abloh har teaset en række jakkesæt fra Louis Vuitton på diverse røde løbere. Og hvis han giver den op for jakkesættet, skal det nok komme til at få en fremtrædende plads i endnu flere forskellige stilretninger.

Derudover er jeg helt enig med Hofmann. Sneaker-tingen kommer stadig til at være altoverskyggende. Så du kan roligt begynde at overveje din næste investering. Min seneste er ovenstående fra Gucci.

Disse tendenser falmer 

  • Ifølge Herbert Hofmann er det slut med t-shirts, hoodies og sweatshirts med store logoprint.
  • Damien Paul følger trop på logomania-tendensen, og han peger på, at det mere minimalistiske udtryk igen vinder indpas i modebilledet.
  • Alix Rutsey fra SSENSE dræber oversize-tendensen. I stedet tror han, at der kommer mere fokus på de smallere jakkesæt og skjorter.

Præcis som de fleste andre, er jeg også kørt lidt sur i de bombastiske logoer på sweaters og tees. Derfor vil jeg gerne tilslutte mig Hofmann og Paul. Samtidig har jeg det også lidt ambivalent med hele den fodbold-ting som Virgil Abloh, Acne Studios, Gosha Rubchinskiy og Kim Jones har gang i. Mon ikke også den stilner af, når VM i fodbold er overstået?

Disse SS19-shows kommer til at sætte standarden for de kommende tendenser 

Efter et halvt år fyldt med rokader på en lang række af modens største poster, er det helt sikkert, at vi går en af de absolut mest spændende sæsoner i møde – måske nogensinde. Hedi Slimane skal vise sin første kollektion for Celine. Kim Jones for Dior Homme. Riccardo Tisci for Burberry og selvfølgelig Virgil Abloh for Louis Vuitton. Det bliver et festfyrværkeri af godter – og forhåbenligt også overraskelser.

Men det er ikke kun de åbenlyse shows ovenfor, der kommer til at sætte standarden.

  • Herbert Hofmann peger på, at Prada kommer til at fortsætte husets magtdemonstration, der efterhånden har stået på i flere sæsoner. Også Jacquemus, der skal præsentere mærkets første herrekollektion, fremhæves.
  • Bruce Pask fremhæver Craig Green, som kommer til at gæste Pitti Uomo, hvor han vil vise sine avantgarde kreationer frem.

Der er altså masser at se frem til de kommende måneder på modefronten. Du kan følge med her på Preppy Beast, hvor jeg traditionen tro kommer til at følge de forskellige modeuger tæt! Og ja, indtil da kan du passende omfavne de tendenser, der kommer til at fortsætte deres sejrsgang ind i 2019.

Læs også: Et skarpt sommerlook

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Dit jakkesæt må gerne larme lidt