Riccardo Tisci svinger Burberry-dirigentstokken - collabs med Vivienne Westwood og Opening Ceremony

Den svenske tiger brøler igen højt – Tiger of Sweden SS19

SVENSK ELEGANCE. Tilbage i januar viste Tiger of Sweden mærkets første kollektion under ledelse af den nye kreative direktør, Christoffer Lundman. Og min begejstring for mærkets nye rentning var klar: »Jeg elsker det nye Tiger of Sweden«, skrev jeg. Begejstringen var jeg vist ikke alene om. Igennem flere måneder var indlægget det mest læste her på Preppy Beast.

Mens den første kollektion fra Lundman så småt er begyndt at lande på webshoppen samt i butikkerne, er sløret blevet løftet for SS19-kollektionen, der altså er den anden under Lundmans kreative styring. Og ja, den svenske tiger fortsætter med at brøle!

Igen er omdrejningspunktet en afslappet, men elegant tilgang til suiting. De subtile og lækre detaljer er stadig i fokus, og det er præcis som jeg kan lide det. Der er jakkesæt med shorts, gennemsigtige plastik tasker, små clutches, skjorter med atypiske kraver (blandt andet kinesisk inspirerede) og selvfølgelig loafers og chelsea-støvler. Igen skinner Lundmans fortid hos blandt andet Burberry og Acne Studios igennem, mens han også omfavner historikken hos Tiger-brandet.

Især de mange accessories får kollektionen til at balancere mellem et feminint og maskulint udtryk, som er fedt og aktuelt.

»Vi har været en del af den svenske kultur i 115 år. Tiger of Sweden er et af de ældste modehuse i Nordeuropa. Altså, vi er ældre end Prada. Jeg ville have at kollektionen var forbundet med de seneste 115 år, og jeg ville ikke tage et kæmpe skridt væk fra det. Men jeg ville lave en fortsættelse. Jeg ville lave noget, som er afslappet nonchalant, men stadig også elegant. Det er ikke for stift, og det er her den svenske arv skinner igennem«, fortæller Lundman til Britisk GQ i et stort interview om AW18-kollektionen. Og alt hvad han siger i interviewet skinner også igennem i SS19-kollektionen. Det er nonchalant og afslappet, men bestemt også elegant.

Jeg elsker stadig det nye Tiger of Sweden og vil gerne bære samtlige looks fra loobooken. Men mens vi venter på SS19-kollektionen, kan dele af AW18-kollektionen allerede shoppes her.

Læs også: Jeg elsker det nye Tiger of Sweden   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Riccardo Tisci svinger Burberry-dirigentstokken - collabs med Vivienne Westwood og Opening Ceremony