Mango har lavet den perfekte Hawaii-skjorte

Burberry vil ikke længere destruere deres usolgte produkter og bruge pels i kollektionerne

 

Foto: En del af Burberrys nye logo og visuelle identitet, som modehuset tidligere på sommeren løftede sløret for.


STATEMENT. Den 17. september debuterer Riccardo Tisci med sin første kollektion i spidsen for Burberry. Men allerede inden han sender sine første kreationer ud på catwalken, har han sammen med resten af Burberry-brandet været med til at ændre drastisk retning for modehuset. Og det er en nødvendighed!

Tidligere på året kom det nemlig frem i en rapport, at Burberry i 2017 havde destrueret usolgte produkter for en anslået pris på 28 millioner pund. Det skabte ramaskrig i modebranchen, der har en klar vision om at bevæge sig i en langt mere bæredygtig retning. Og selvom det måske bygger på et massivt pres fra omverdenen, har Burberry netop meldt ud, at de ikke længere vil destruere deres usolgte produkter. I stedet skal de genbruges eller doneres:

»Hos Burberry er vi passionerede i forhold til at skabe en positiv forandring«, fortæller modehusets CEO, Marco Gobbetti.

Og et øjeblikket stop af afbrænding af usolgte produkter er ikke det eneste nye initiativ, Burberry har præsenteret. De bliver samtidig det næste store modehus på listen, der har som mål at udfase pels som materiale i deres kollektioner. Listen tæller også prominente modehuse som Calvin Klein, Versace og Gucci.

»Moderne luksus betyder, at man er socialt og miljømæssigt ansvarlig. Dette er både en af vores kerneværdier hos Burberry og nøglen til vores succes på lang sigt«, fortæller Marco Gobbetti.

Uanset årsagen til de nye initiativer, så vidner ovenstående udmeldinger om begyndelsen på en ny og mere bæredygtig æra for det britiske modehus, der tidligere på sommeren også skiftede logo for første gang i 20 år. Og ja, det må jo siges at være perfekt timet forud for Tiscis debut, som jeg virkelig glæder mig til at følge. Des tættere vi kommer på, des større forventninger har jeg til, at han kommer til at vise noget meget interessant!

Hold dig opdateret, når jeg selvfølgelig dækker showet den 17. september.

Læs også: Riccardo Tisci løfter delvist sløret for Burberrys nye retning

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Mango har lavet den perfekte Hawaii-skjorte