3 stærke overgangsfrakker fra Jack & Jones

Hedi Slimane svarer igen på kritikken efter Celine-debut

SVAR PÅ TILTALE. Der er efterhånden gået en uge siden Hedi Slimane viste sin debutkollektion for Celine. Og selvom et fåtal var hurtige til at udtrykke begejstring over igen at se Hedi Slimanes rockede, slanke og sexede æstetik tilbage på catwalken, var langt de fleste forbløffede. Ja, nærmest forfærdede.

Godt nok var der masser af Slimane’ske koder i kollektionen, men hvis man sammenligner den med hans forgængers, Phoebe Philo, retning for Céline (med den franske accent), så endte kollektionen nærmest med at være et blasfemisk tilløbsstykke, der ikke viste nogen som helst respekt for husets dna.

Jeg skrev en anmeldelse af showet til Soundvenue, som du kan læse her.

Nu har Hedi Slimane så endelig selv kommenteret på den store kritik, som har været rettet mod ham siden showet, i et interview med TMC. Og designeren, som ellers ikke er meget for at snakke med pressen, virker dybt uforstående – eller i hvert fald forundret – over for den massive kritik.

Læs de vigtigste citater herunder, som jeg har samlet hos Hypebeast.

Om den store kritik af showet. 

»It’s always very jarring and I always feel like people are talking about someone else. Besides, the spirit of the show was light and joyful, but lightness and insouciance are being called into question these days. I’ve already been through this at Saint Laurent. You’re dealing with politics, conflicts of interest, cliques, a predictable attitude, but also staggering exaggerations of conservatism and puritanism, Violence is a reflection of our time – the rabble-rousing spirit of social networks, despite the fact that they are a formidable community tool. There are no longer any limits, hatred is amplified and takes over«.

Om de korte kjoler i showet, der vakte harme på internettet, og som i en anmeldelse blev kaldt for modens Donald Trump. 

»Does this mean women are no longer free to wear miniskirts if they wish? The comparisons to Trump are opportunistic, rather bold and fairly comical, just because the young women in my show are liberated and carefree. They are free to dress as they see fit«.

Om at tage over efter Phoebe Philo. 

»For some in America, I also have the poor taste of being a man who is succeeding a woman. You could read into that a subtext of latent homophobia that is quite surprising. Is a man drawing women’s collections an issue? At the end of the day, all of this is unexpected publicity for this collection. We didn’t expect as much. Above all, it crystallizes a very French form of anti-conformism and freedom of tone at Celine«.

Læs også: Hedi Slimane skuffede fælt med sin debut for Celine

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

3 stærke overgangsfrakker fra Jack & Jones