Sæsonen for uldfrakker er skudt i gang

Afslappet suiting med Troelstrup – sådan får du mest ud af dit jakkesæt

Foto: Daniel Overbeck aka. @the.newborn

REKLAME FOR TROELSTRUP. Jeg elsker jakkesæt, og jeg elsker at trække den formelle uniform ind i en mere casual kontekst, hvor lædersko og skjorter ofte erstattes af sneakers og t-shirts. Netop det udtryk er faktisk essensen, når det kommer til min personlige stil. Derfor har jeg enormt meget optur over mit samarbejde med Troelstrup, men mere om det nedenfor.

Det afslappede take på jakkesættet er ikke bare et stærkt look, som jeg er ellevild med, men også en tendens man ser alle steder i modebilledet lige nu.

Bevares, det kan måske virke vildt at snakke om jakkesættet som en regulær tendens, når det er hverdagsuniformen for rigtig mange mænd. Men modebilledet har de seneste år været domineret af tendenser som normcore, gorpcore og de mere militaristiske referencer. Og omend det stadig er tendenser, der fylder meget, ser vi også en modreaktion, når det mere elegante og klassiske for alvor vender tilbage i form af jakkesættet. Gudskelov!

Tendensen indkapsles måske bedst af de 4 mest interessante herremodeshows denne sæson, hvor toneangivende designere som Kim Jones, Virgil Abloh, Hedi Slimane og Riccardo Tisci har vist deres første kollektioner i spidsen for deres respektive nye arbejdsgivere. Her har jakkesættet spillet en fremtrædende rolle i alle kollektionerne.

Suit: Tiger of Sweden // Strik: CP Company // Scarf: Troelstrup // Fløjlsjakke: NN07 // Sko: Clarks

Afslappet suiting med Troelstrup

Som nævnt ovenfor er jeg teamet op med Københavner-butikken Troelstrup: en klenodie, hvis du spørger mig, når det kommer til herreekviperring i København. Sammen med Troelstrup vil jeg gennem flere indlæg i denne måned vise butikkens alsidighed og store udvalg frem. I første omgang fortolker jeg altså jakkesættet på min måde og viser, hvordan man får det maksimale ud af det.

For mig er jakkesættet indbegrebet af Troelstrups dna. Butikken, der har adresse på Vester Voldgade i København, rummer hele 5 etager med luksusmode til alle mænd, men hvor særligt udvalget af jakkesæt er enormt imponerende. På listen over brands finder du Oscar Jacobson, Canali, Tiger of Sweden og selvfølgelig Custom Made by Troelstrup, der giver dig mulighed for at få customized det ultimative sæt, hvor man kan lege med hver enkelt lille detalje. Det er ren luksus – uanset om man er til formel eller afslappet suiting. Eller begge dele!

Men Troelstrup er også meget mere end suits. I stuetagen finder man et ungt univers, der giver butikken en masse kant med brands, der ikke nødvedigvis har jakkesættet som kernen i deres respektive brand dna. Tænk på eksempelvis NN07, Barbour, C.P. Company og Common Projects. Og netop de brands kombineret med jakkesættene på butikkens første sal giver mulighed for at style sig frem til det afslappede suiting-look, som jeg er så vild med.

Du kan se meget mere til Troelstrups stueetage, når jeg senere på måneden tager dig med på en guidet videorundtur.

Og lad os nu vende tilbage til den afslappede styling, som har været udgangspunktet for denne editorial. Som nævnt ovenfor styler jeg gerne mine suits med t-shirts og striktrøjer, eller også bruger jeg blot jakkesætsbukserne og kombinerer dem med en anden type overdel. Man kan faktisk få meget mere ud af sine sæt end man lige går og tror.

I alle looks tager jeg udgangspunkt i et ternet sæt fra Tiger of Sweden. Det har jeg stylet med et par klassiske Clarks Wallabee på fødderne, der giver en tidløs og afslappet vibe.

For at nedtone jakkesættet, når jeg både bærer overdel og underdel sammen, har jeg stylet det med en sort t-shirt og et paisleymønstret tørklæde i første look. Tørklædet bringer naturligvis noget elegance til looket, men uden at gøre det alt for formelt.

I det næste look, har jeg iklædt mig en lys og detaljerig strik fra C.P. Company under suitet. Med et tykt lag under blazeren er det muligt at bruge den som en slags overgangsjakke, der kan tages af indendøre, således man blot er iklædt jakkesætsbukser og strik.

Slutteligt har jeg ladet blazeren “blive i skabet”, for i stedet at mikse jakkesætsbukserne med en overshirt fra NN07 i fløjlsmaterialet, der er så populært lige nu.

Ja, der er altså masser af muligheder for at trække jakkesættet i en mere afslappet retning, som jeg typisk gør, når jeg klæder mig i det til hverdag. Og samtidig manifesterer denne editorial med items fra Troelstrup, at man ved blot at ændre en enkelt ting i sit outfit kan give det et helt andet udtryk.

Du kan finde alle items i denne editorial hos Troelstrup, Vester Voldgade 5, 1552 København.

Suit: Tiger of Sweden // Strik: CP Company // Scarf: Troelstrup // Fløjlsjakke: NN07 // Sko: Clarks

Læs også: Sæsonen for uldfrakker er skudt i gang

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sæsonen for uldfrakker er skudt i gang