David Beckham er månedens bedst klædte mand i sit Dior-look – stjæl stilen her!

Kim Jones beviste med sin Pre-Fall 2019-kollektion for Dior, at han er herremodens vigtigste designer

Foto: Dior

DIOR PRE-FALL 2019. Wow, bare wow! I går viste Kim Jones sin anden kollektion som kreativ styrmand for Dior ved et stort anlagt show i Tokyo. Og det blev igen magtdemonstration, der står ud i en periode i modekalenderen, mellem de halvårlige modeuger, hvor det ellers hovedsagligt er pre-kollektioner til kvinder, der er på programmet (tænk Louis Vuitton, Chanel etc.). 

At Kim Jones og Dior-teamet indtog Tokyo, hvor David Beckham, A$AP Rocky, Bella Hadid og Kate Moss var at spotte på første række, var naturligvis ingen tilfældighed. Kim Jones’ fascination for rejser og ikke mindst Japan har altid været massiv i såvel hans privatliv som i hans designunivers, mens det vigtigst af alt var endnu et anerkendende nik til Christian Diors designarv og mange haute couture-kollektioner med asiatiske referencer gennem tiderne. 

Læs også: David Beckham er månedens bedst klædte mand i sit Dior-look – stjæl stilen hér

Mens Kim Jones i sommer havde allieret sig med kunstneren KAWS, som havde skabt en kæmpe blomsterskulptur til midten af catwalken, var det i går den japanske kunster Hajime Sorayama, der havde kreeret et monstrum af en kvindelig robot til catwalkens midte, der allerede inden showet blev sat i gang satte scenen for kollektionens futuristiske tematik – og robotten fungerede da også som et fantastisk bagtæppe under showet sammen med Diplos soundtrack, der pumpede ud af højtalerne.

Se hele showet herunder. 

På catwalken viste Jones et hypermoderne look, når han kombinerede en high tech- og meget futuristisk æstetik med elementer fra haute couturen. Og så var der naturligvis en lang række japanske referencer med botanik, silke og kimonoer. 

Han fortsatte også den røde tråd til debutkollektionen, når smykkerne igen var skabt af Yoon Ahn (Ambush) og alverdens CD-spænder på både bælter, caps og den ikoniske Saddle-bag igen var designet af Alyx-designeren Matthew Williams.

PÆNT, PÆNT, PÆNT!

Og minsandten om ikke den røde tråd også fortsatte i modelcastet, hvor Prins Nikolai lukkede og slukkede showet – under sommerens debutshow for Kim Jones både åbnede og lukkede det royale danske islæt som en hyldest til Kim Jones’ danske rødder. 

Kim Jones’ anden kollektion for Dior var endnu en seriøs magtdemonstration, der igen cementerede, hvorfor Kim Jones – i hvert fald i min verden – er den vigtigste designer i herremoden netop nu. Han formår at tilføje et helt nyt lag til herremoden med sit couture-afsæt, mens han med sine designs og stylinger også formår at udfordre herregarderobens traditionelle konventioner. Jeg synes med andre ord, han gør herremoden mere spændende end nogensinde før.

Jeg har udvalgt mine seks favorit-looks fra showet. Se hele kollektionen hos Vogue her. 

Look 3
Kim Jones formåede både i sin tid som Louis Vuitton-designer, med sin debutkollektion for Dior i sommer, og igen i går at redefinere jakkesættet. Den klassiske herreuniform får altid et designtwist, der i min optik gør den relevant på nye måder hver gang. 

Især jakkens asymmetriske snit og tre-knapslukning, og ikke mindst stylingen med støvler, gjorde det her til et af mine favoritlooks. 

Look 4
Hvor cool er denne ultrafuturistiske fortolkning af Saddle-tasken lige? Og så er det vist også kun hos Kim Jones, at det faktisk er cool som mand at hoppe i en trøje, som både er transparent og med blonder.

Look 7
Vi fortsætter med endnu et jakkesæt med den asymmetriske lukning, som var stylet med et par outdoor-inspirerede støvler. Det var fedt i sig selv. Men samtidig udfordrede Kim Jones  også den “gængse” opfattelse af maskulinitet med den japansk-inspirerede silkeklud, der var bundet om halsen på modellen. 

Look 20
Deltajerigdommen på især bomberjakken er noget af det, der bringer Kim Jones’ Dior-kollektioner tæt på det, vi kender fra haute couturen. Samtidig er der så meget coolness ved Yoon Ahns smykker og CD-spænderne på taskerne, der er lavet af Matthew Williams.

Look 31
Kim Jones’ Dior samler japansk botanik, silke, metalliske nuancer, workwear og masser af futurisme i ét og samme look. Sejt, ik? 

Look 42 
Kim Jones ruskede også rundt i den “gængse” opfattelse af smoking-looket med sit bud på en smokingjakke, der var stylet med støvler og en højhalset trøje i silke. Jeg tror, at min nytårslook i år kommer til at trække referencer til det her. 

Look 45
Prins Nikolai lukkede showet med et look, der også spillede på de japanske referencer med den kimono-inspirerede krave på overdelen i læder, og det seje CD-spænde i livet. 

Læs også: David Beckham er månedens bedst klædte mand i sit Dior-look – stjæl stilen hér

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

David Beckham er månedens bedst klædte mand i sit Dior-look – stjæl stilen her!