I Go' Morgen Danmark: Den afslappede tilgang til jakkesættet

Bottega Venetas Pre Fall 19-kollektion har gjort mærket til en darling i modebranchen

Foto: Bottega Veneta, Pre Fall 19

DEBUTKOLLEKTION. Der har været ekstremt meget snak om Virgil Abloh, Hedi Slimane, Kim Jones og Riccardo Tisci det seneste år, hvor alle fire stjernedesignere har vist deres første kollektioner for deres respektive nye arbejdsgivere. Ja, 2018 har været et vildt år i modebranchen, når det kommer til udskiftninger på de store poster hos modehusene. Men selvom vi nærmer os årskiftet, ender det langt fra.

I slipstrømmen på de førnævntes debutkollektioner under modeugerne i sommer – og senest Kim Jones’ Pre Fall 2019-magtdemonstration i Tokyoe – er et  nyt navn lige pludselig kommet på alles læber i modebranchen.

Navnet er Daniel Lee – manden, der tidligere på året overtog roret hos Bottega Veneta fra Tomas Maier. Forleden viste han sin første kollektion, Pre Fall 2019, og her beviste designeren, at han er den helt rigtige mand til at revitalisere modehuset.

Kollektionen starter utvivlsomt en ny æra for Bottega Veneta, der både æstetisk og hypemæssigt kommer til at tage brandet et nyt sted hen. Jeg er i hvert fald fan og bedømt på reaktionerne på de sociale medier, er jeg ikke den eneste.

Og samtidig kunne Daniel Lees kreationer for Bottega Veneta også meget vel blive et “tilflugtssted” for de mange kvindlige Céline-fans, der elskede Phoebe Philos designs (Daniel Lee arbejdede tæt sammen med Phoebe Philo hos Celine), men som afskyr mærkets nye retning som Hedi Slimane har tilført modehuset. Bottega Venetas nye look har nemlig lidt af de “gamle” Céline-koder over sig.

Se alle kvindelooks fra den nye kollektion her.

På herresiden er der også enormt mange spændende facetter. Jeg er især vild med de overdimensionerede tasker, det tekniske gear, der møder den formelle garderobe med jakkesættet, de mange subtile detaljer og luksuriøse kvaliteter, de brede bukser samt det gennemført eksklusive look, der i høj grad spiller på en post-streetwear tilgang.

Til februar får vi Daniel Lees helt store vision for modehuset at se, når han præsenterer sin AW19-kollektion under modeugen, men Lee har allerede indprentet Bottega Venetas revitalisering hos mange.

Læs også: Kim Jones beviste med sin Pre Fall 2019-kollektion for Dior, at han er herremodens vigtigste designer

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

I Go' Morgen Danmark: Den afslappede tilgang til jakkesættet