Når jeg mikser tailoring med trekking

Virgil Abloh er klar med sin første kampagne for Louis Vuitton

Treårige Alieyth i front for Louis Vuitton SS19 Men-kampagnen, (Foto: Inez & Vinoodh)

KAMPAGNE. »Det er et fællesskab herovre«. Sådan skrev Virgil Abloh blandt andet på sin Instagram, kort efter han viste sin anden kollektion for Louis Vuitton under modeugen i Paris forleden – en kollektion, der virkelig er vokset på mig, efter jeg har scrollet den igennem en del gange. Du kan se nogle af mine favoritlooks HER.

I AW19-showet, der hyldede Michael Jackson, var der igen et massivt fokus på netop fællesskab og inklusion, der er blevet et afgørende budskab for den autodidakte designer. Det kom både til udtryk i castet af modeller og den sidste del af showet, hvor flere designs bestod af en række forskellige flag.

Få dage efter showet er Louis Vuitton nu klar med Virgil Ablohs første kampagne i spidsen for det franske modehus. Og her benytter Virgil Abloh igen muligheden til at formidle et vigtigt budskab, der stikker langt dybere end moden i sig selv.

Selve kampagnen er tredelt og vil løbende blive lanceret i løbet af de kommende måneder, og Virgil Abloh overrasker ved at have et minimalt fokus på selve produkterne fra SS19-kollektionen, men derimod et stort fokus på væsentlige tematikker som inklusion.

»Med kampagnen ville jeg lave noget, som er universelt og menneskeligt helt ind til kernen«, fortalte han til WWD. »Jeg besluttede mig for, at jeg med kampagnen ville fokusere på barndommen, ikke menswear. Hvad skaber mænd? De forskellige faser i ens liv«, afslutter han.

I front for første del af SS19-kampagnen, der i øvrigt landede i går på Martin Luther King Jr. Day, er den blot tre-årige Alieyth, som er iført den farverige Wizard of Oz-striktrøje – en af de styles, man husker tydeligst fra catwalken.

Også andre børn og unge optræder i kampagnen, der er skudt af Inez og Vioodh. Blandt andet den 7-årige skuespiller Leo James Davis, der spiller Jake i filmen “A Kid Like Jake”, hvor kønsidentitet dominerer plottet. I kampagnen svæver han foran den symbolske regnbue, der også udgjorde temaet for SS19-kollektionen, da Virgil Abloh viste kollektionen på catwalken i sommer.

Man kan mene meget om Virgil Abloh og hans vej til tops hos et modehus som Louis Vuitton, men med kampagnen formår Abloh igen at sætte fokus på nogle vigtige tematikker – og det virker stærkt.

I Louis Vuittons officielle skriv om kampagnen, skriver de i øvrigt, at den »investigate ideas of individual perception and evolvement through lenses of inclusivity«.

Næste del af kampagnen, der viser den næste fase i livet, lander den 1. februar.

Læs også: Når jeg mikser tailoring med trekking

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Når jeg mikser tailoring med trekking