(di)vision bygger videre på Tonsures bomberjakke i nyt designsamarbejde

Det bedste fra Copenhagen Fashion Week: Sunflower, Mfpen, Heliot Emil og Martin Asbjørn

Finalen hos mfpen (Foto: Copenhagen Fashion Week)

COPENHAGEN FASHION WEEK. Modeugen er slut. Flere af de både spirende og etablerede danske (og skandinaviske) brands har vist deres AW19-kollektioner frem på catwalken. Og især fire kollektioner fra de danske herrebrands står ud som mine højdepunkter fra modeugen. Det skal handle om Martin Asbjørn, Sunflower, Mfpen og Heliot Emil. Med deres vidt forskellige æstetiske retninger konsoliderer de den bredde, dansk herremode har netop nu. Det er fedt!

Læs om kollektionerne og se mine favoritlooks herunder.

Martin Asbjørn

Vi starter hos Martin Asbjørn, som har været en af mine favoritdesignere på den danske modescene igennem flere år. Martin Asbjørn skiller sig især ud, fordi han tør bryde med den skandinaviske minimalisme, som stadig dominerer æstetikken hos mange især herrebrands herhjemme.

Martin Asbjørn designer kollektioner med et international islæt til de modige mænd. Det beviste han igen, da han viste sin AW19-kollektion på Det Gamle Danske Design Center, hvor han byggede videre på det, vi også så i sommer, da han viste sin SS19-kollektion. Der var pasteller, overdimensionerede kraver, sweats blandet med jakkesæt og sågar lyserøde overalls i fløjl.

Udover at være stærk til at binde kollektioner sammen, der jonglerer med mange farver og mønstre, så formår han med sin skrædderbaggrund at skabe jakkesæt (ja, generelt kollektioner), der har et enormt skarpe pasformer og snit – især et virkelig flot oversize-look var en genganger adskillige gange på catwalken.

Udover jakkesættene var der også et dristigt look, som jeg fremhævede hos Soundvenue som et af de bedste på modeugens anden dag. Læs mere om de bedste looks modeugens anden dag HER. Jeg skrev således.

»Ovenstående look indkapslede måske allerbedst designerens mange facetter og dristighed, når han miksede overalls i læder med en lys habitjakke, som var stylet med en oversize frakke, grove støvler (i øvrigt første gang Martin Asbjørn selv designer fodtøj) og en silkeklud i halsen med camouflagemønstret, som var gennemgående i hele kollektionen«.

Og ja, så kommer man bare ikke udenom, at Martin Asbjørns faste samarbejdspartner, stylisten Christian Schleisner, sæson efter sæson formår at give kollektionerne et ekstra løft med sine stylinger, der samlet set gør Martin Asbjørn til et af de mest interessante brands at følge.


Sunflower

Modeugen bød også på et debutshow fra danske Sunflower, som viste lovende takter. Bag mærket står NN07-stifteren Ulrik Pedersen, den tidligere Acne Studios-designer Bengt Thornefors og Moon. Et stærkt team, der stiller sig i opposition til modens flygtighed. Sammen har de nemlig en ambition om at skabe langtidsholdbare kollektioner, hvor fokus lægges på materialerne og bæredygtighed.

Kollektionen inkluderede adskillige stærke jakkesæt, især dobbeltradede, samt støvler og frakker. Alt sammen noget, jeg godt gad trække i. Kollektionen havde samtidig en unisex feel over sig, hvilket selvfølgelig rammer tidsånden.

Hos Soundvenue fremhævede jeg et læder-look som et af de bedste på modeugens første dag. Læs mere om de bedste looks på modeugens første dag HER.

»Især en habitjakke i læder med et bredt revers, som var stylet med en lyseblå skjorte, grå jakkesætsbukser og krakkelerede cowboystøvler ramte både modens hang til lædermaterialet, mens det også indkapslede Sunflowers helt klare vision om at skabe langtidsholdbare kollektioner, som både skal have berettigelse i garderoben om to måneder og to år«.

Hold øje med Sunflower!


mfpen

Jeg har fulgt mfpen og designeren Sigurd Bank tæt, siden han etablerede mærket for et par år siden. Jeg har blandt andet interviewet ham til Soundvenue HER. Og da jeg var i Firenze under Pitti Uomo for en måned siden, fik jeg et smugkig på AW19-kollektionen fra mfpen, som altså blev vist på catwalken under Copenhagen Fashion Week.

mfpen har vist præsentationer under Copenhagen Fashion Week flere gange, men AW19-kollektionen var den første, der skulle vises ved et decideret showformat. Og her cementerede Sigurd Bank, at hans kollektion i høj grad var klar til at løfte den store opgave, som det er, at afholde et modeshow og fremvise sin vision på catwalken.

Hos Soundvenue fremhævede jeg selvfølgelig mfpen som et af de bedste looks på modeugens tredje og sidste dag. Se mere HER. Her skrev jeg blandt andet:

»Bank har altid virket insisterende med retningen for sit brand. Han skaber gennemførte og wearable kollektioner baseret på garderobeklassikere, der har en tidløshed over sig. Samtidig tilføres kollektionerne et ungdommeligt feel og coolness, fordi Bank kompromisløst formår at inkorporere spændende oversize silhuetter i alle sine styles.

Det er dette look (ovenstående) et stærkt eksempel på. Det er egentlig ganske nedtonet med den dobbeltradede jakke i tern, som er brugt som en blazer og stylet med en simpel uldfrakke og et par cargobukser i den karakteristiske løse silhuet. Men det er øjet for detaljen og det samlede udtryk, som gør mfpen så stærkt som brand«.

Udover ovenstående look var det især legen med lag på lag, silhuetterne og de afslappede jakkesæt, som stod som mine klare favoritter fra kollektionen – sammen med strikken, selvfølgelig.

Hvis du også er vild med looket og silhuetterne hos mfpen, kan du allerede shoppe SS19-kollektionen HER.


Heliot Emil

Hvis der er ét brand, som formår at skabe hype på den danske modescene, så er det Heliot Emil. Opbuddet af velklædte kids foran mærkets showvenue på The Lab symboliserede i den grad hypen, som brødrene Victor og Julius Juul har formået at skabe med deres monokrome, futuristiske, semi-dystopiske og konceptuelle univers, som på sin egen måde spiller på nogle af de samme tangenter som internationale brands som Alyx og A-Cold-Wall, som også brager afsted lige nu.

Jeg interviewede brødre- og makkerparret til Soundvenue sidste år. Læs det HER.

Og man forstår godt, at Heliot Emil buldrer afsted. Med konsekvent brug af en sort og grå farvepalet, nylonmaterialer og utility- samt outdoor/trail-referencer leverede mærket endnu en kollektion og magtdemonstration, som man bare må bøje sig i støvet for.

Jeg var især vild med, at de formåede at inkorporere et par blazer-looks til både mænd og kvinder i kollektionen. Samtidig var der adskillige stærke accessories og en massiv brug af de hypede trail-sneakers fra Salomon, som Heliot Emil eftersigende skulle have lavet et collab med.

Se mere til Heliot Emil HER.

Læs også: Sportswear møder tailoring før J.Lindeberg

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

(di)vision bygger videre på Tonsures bomberjakke i nyt designsamarbejde