Nick Woosters samarbejde med Paul & Shark er landet

De fire bedste looks fra Riccardo Tiscis andet show for Burberry

Foto: Burberry

BURBERRY AW19. Der var delte meninger, da Riccardo Tisci viste sin første kollektion som kreativ styrmand for Burberry for 6 måneder siden. Der blev især stillet spørgsmålstegn ved den meget omfangsrige kollektion og to forskellige æstetiske retninger, som han dyrkede med sine 135(!) indgange. Jeg stillede selv spørgsmålstegn ved kollektionens flersidighed i min anmeldelse af showet hos Soundvenue, hvor jeg dog endte med at konkludere, at Tisci lykkedes med at splitte kollektionen op, fordi hans vision er at designe Burberry-kollektioner, der henvender sig til alle.

Til trods for de delte meninger efter sidste sæsons show, valgte Tisci da også ufortrødent at fortsætte den meget opdelte kollektionstilgang, da han i går viste sin anden store kollektion for Burberry under modeugen i London.

Den todelte kollektion var nemlig igen et clash af stilretninger. Første del af showet var præget af 90’er inspireret streetwear og dekonstruktion, som man også husker fra designerens tid hos Givenchy, mens den ærkebritiske Burberry-æstetik med trenchcoats, brunlige suits og kjoler kom til udtryk i anden del af showet.

Og Tisci har en helt klar (og kommerciel) agenda, når han opdeler kollektionen så tydeligt, som han gør. Han vil tale til både drengen, pigen, manden og kvinden:

»Jeg ved, at der er forskellige folk, der ser på mine kollektioner fra forskellige perspektiver«, fortalte Tisci til Financial Times efter showet, ligesom han fortalte til Vogue UK: »Hos Burberry kan du købe virkelig dyrt luksustøj, men på samme tid sikrer jeg, at der er tracksuits som kids kan købe. Jeg ved, hvad det betyder, når du ikke kan købe tøj fra de designere, du godt kan lide«.

Så ja, selvom der igen manglede én samlet vision for mærket, så fungerede flersidigheden i kollektionen. Det er nemlig det, Tisci vil. Burberry har med Tisci ved roret en enormt bred appel, og det er interessant, at han viser to så forskellige udtryk på catwalken – også selvom nogle nok vil mene, at han helgarderer, når han præsenterer både stramme jakkesæt med slips og 90’er inspirerede dynejakker i patchwork i ét og samme show.

Se mine fire favoritlooks fra kollektionen herunder, som ikke overraskede byder på tre looks fra den formelle del og et fra streetwear-delen.

Læs også: Det bedste fra Copenhagen Fashion Week: Sunflower, Mfpen, Heliot Emil og Martin Asbjørn

LOOK 103. Vi starter med et af showets sidste, men også klart bedste looks. Den klassiske beigefarvede signaturfrakke fra Burberry blev kun endnu skarpere med den puffede vest over og skjorte og slips under. Og så elsker jeg, at Tisci var så konsekvent i sin brug sailor-huen som en uformel kontrast til den mere formelle del af sit univers under hele showet. Jeg ville bære alt i dette look!

LOOK 30. Okay, selvom jeg har plukket fra streetwear-delen, så er det stadig med jakkesættet som omdrejningpunkt. Tisci gav nemlig nyt liv til det beigefarvede suit ved at printe Burberry på det. Det hele fik ekstra kant med de pangrøde sneakers, der med det samme fik mig til at tænke på Raf Simons, mens den italienske designer selvfølgelig også skulle give sit bud på seletasken, der dominerer streetwear-scenen så massivt netop nu.

Og ja, dét her look var faktisk det, der stod klarest i min ærindring efter showet!

LOOK 48. Her kan vi virkelig snakke om et underspillet look. Men jeg er vild med detaljen i kraven på den højhalsede striktrøje, som gør det muligt at lyne ned og dermed rent faktisk flashe det slips, man har gjort sig umage for at tage på. Samtidig gav lynlåsene i ærmet på skjorten noget af den råhed, vi husker fra Tiscis tid hos Givenchy.

LOOK 58. Vi slutter selvfølgelig med endnu et beige suit og slips. Denne gang i en dobbeltradet udgave, som blev ekstra interessant, når det var stylet med den detaljerige duffelcoat over.

Se hele kollektionen hos Vogue HER, ligesom du kan shoppe første kollektion fra Riccardo Tisci hos Burberry HER.

Læs også: Det bedste fra Copenhagen Fashion Week: Sunflower, Mfpen, Heliot Emil og Martin Asbjørn

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Nick Woosters samarbejde med Paul & Shark er landet