Nu kan du få fingrene i VERPAN for Prada Inflatable Stool

Sterling Ruby viser sin første kollektion under Pitti Uomo til sommer

Foto: Sterling Ruby

PITTI UOMO. Når modemessen Pitti Uomo til sommer løber af stablen i Firenze for 96. gang, bliver det igen med et væld af stærke special guests på kalenderen. Tidligere på måneden kunne Pitti Uomo løfte sløret for, at Givenchy til sommer bliver et af de brands, der bytter Paris ud med Firenze, når Claire Waight Keller præsenterer modehusets SS20-herrekollektion i nogle rammer i den smukke italienske by, som helt sikkert bliver magiske.

Nu er det netop også blevet meldt ud, at Sterling Ruby er på listen over special guests – og det er ikke for at vise en kunstinstallation, som man ellers kunne have forventet. Derimod vil den amerikanske kunstner debutere med sin første tøjkollektion nogensinde. Hans nye mærke har fået navnet S.R. STUDIO. LA. CA.

Jeg har i en årrække været betaget af Sterling Rubys kunstneriske kreativitet og især collagekunst – det skyldes selvfølgelig også, at han af flere omgange har samarbejdet med Raf Simons. Sammen med Raf Simons skabte han for eksempel en imponerende kollektion for nogle år siden, SS14, hvorfra min absolutte yndlingsblazer stadig kommer fra. Under Raf Simons tid hos Calvin Klein 20539nyc, har de kunstneriske genier også samarbejdet tæt. Sterling Ruby har for eksempel stået for alle installationer i CK’s flagsskibsbutikker og de kunstneriske set-ups til de respektive runway shows. 

Men nu skal Sterling Ruby altså stå på egne ben, når han igen fletter fingre med moden. Debutkollektionen, som bliver vist under Pitti Uomo til sommer, inkluderer både menswear, womenswear og accessories  – Raf Simons var i øvrigt en af Pitti Uomos special guests for nogle år siden. Og debutkollektionen skulle eftersigende komme til at være dybt inspireret af alt det kunstneriske arbejde, Ruby har lavet gennem tiden. Det tegner godt!

»I en årrække har jeg udforsket tøj som et medie, der påvirker måden man kan tænke, føle og bevæge sig på. Og jeg er enormt spændt på endelig at præsentere mit eget tøj for verden«, fortæller Sterling Ruby og fortsætter: »Pitti har en helt speciel plads i moden«.

Også hos Pitti Uomo er man begejstret over Sterling Rubys valg om at vise sin debutkollektion i Firenze.

»Vi har været interesserede i at arbejde med kunstneren Sterling Ruby i lang tid«, fortæller Lapo Cianchi, direktør for kommunikation og events hos Pitti Uomo.

Debutkollektionen bliver vist den 13. juni i Firenze, og jeg glæder mig enormt meget til opleve den, når jeg (forhåbenligt) selv vil være i Firenze igen under Pitti Uomo.

Læs også: Nu kan du få fingrene i VERPAN for Prada Inflatable Stool

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Nu kan du få fingrene i VERPAN for Prada Inflatable Stool