Sterling Ruby viser sin første kollektion under Pitti Uomo til sommer

Iklædt Best of Britain fra Troelstrup

Foto: Victor Jones

Reklame for Troelstrup. Der er noget helt særligt over de britiske brands og modehuse, når man tænker på herremode og ikoner i herregarderoben. I generationer har briterne formået at skabe items indenfor især overtøj, som har tilegnet sig en vaskeægte ikonstatus – items, som vil have aktualitet i modebilledet uanset trends og tendenser. Tænk for eksempel på trenchcoaten og harrington-jakken.

Ikonerne fra de britiske brands kan du igen, igen igen finde hos Troelstrup i denne sæson, som i deres brandmix altid gør en dyd ud af at have ikonerne fra brands som Barbour, Baracuta, Belstaff og Aquascutum på hylderne. Kategorien kalder de Best of Britain. 

I hele 2019 vil jeg være ambassadør for Troelstrup, og her har jeg i første omgang udvalgt mine overtøjsfavoritter fra netop Best of Britain-kategorien, som også altid har haft en særlig status i mine personlige garderobe, og som ikke mindst passer perfekt til forårssæsonen.

Vi starter med at tage et kig på den mest ikoniske frakke af dem alle: den beigefarvede trenchcoat. Det er en af de få styles, som ALLE mænd – og kvinder for den sags skyld – bør have i garderoben. To britiske brands står for de ikoniske versioner af frakken, nemlig Burberry og Aquascutum, der begge hævder, at de lavede den første version tilbage i 1800-tallet til de britiske militærstyrker.

Frakke: Aquascutum // Bukser: NN07 // Støvler: R.M. Williams

Jeg er med dette look hoppet i Aquascutum Broadgate SB-versionen, som er på hylderne hos Troelstrup, og som i sin første version eftersigende skulle være tilbage fra 1851. Og selvom det er en style, der uanset trends og tendenser altid vil have aktualitet, så må trenchcoaten siges at være en af de største tendenser, når man taler om overtøj i SS19-sæsonen. Jeg har taget den i en for stor størrelse for at give den et oversize og boxy look, der rammer tidsånden.

Jakke: Barbour // Bukser: NN07 // Støvler: R.M. Williams

Et andet ikon, som jeg har udvalgt som en favorit, er den quiltede jakke med fløjlskraven fra Barbour, som også er et designikon med afsæt i de britiske designtraditioner. Og i denne sæson er Barbours quiltede jakke med fløjlskraven kun blevet endnu mere aktuel i takt med den outdoor-bølge, som stadig skyller ind over modelandskabet, hvor det formelle gerne må møde praktikaliteterne.

Jakke: Baracuta // Polo: Lacoste

Når det kommer til vindjakken, eller Harrington jakken om man vil, skal man også til England for at finde det største ikon af dem alle: Baracutas G9. Det britiske firma lancerede første gang modellen i 1930, og siden Steve McQueen rockede den i filmen ‘The Thomas Crown Affair fra 1968, at den var en vigtig del i hele mod-subkulturen og ikke mindst en fast bestandel af Ivy League-looket i 50’erne, har jakken med det skotskternede foer fået en ikonisk status i herregarderoben. For at ramme 50’er og 60’er-viben, har jeg stylet den med en polo under. Men ja, du kan sætte den sammen med nærmest alt i din garderobe.

Det sidste brand, der også fortjener at blive fremhævet fra Troelstrup store udvalg af Best of Britain, er selvfølgelig Belstaff, som har den ikoniske Roadmaster oilskinjakke i porteføljen. Tjek den ud via linket.

Du kan se hele Troelstrups store udvalg af frakker HER.

Læs også: Sterling Ruby viser sin første kollektion under Pitti Uomo til sommer

1 kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sterling Ruby viser sin første kollektion under Pitti Uomo til sommer