Ny JW Anderson-kollektion for Uniqlo slår endnu et slag for outdoor-tendensen

Gå efteråret i møde med Barbour-overdele fra Troelstrup

Foto: Daniel Overbeck

Annonce. Da Troelstrup i fredags inviterede på fredagsbar i samarbejde med Barbour i butikken på Vester Voldgade, blev det igen understreget for mig, at Barbour er et brand, der med største selvfølgelighed kan karakteriseres som både ikonisk og tidløst. Hvorfor vender vi tilbage til.

Under fredagens event stod to eksperter fra det britiske brand klar i butikken til at give nyt liv til gamle Barbour oilskinsjakker ved at re-waxe dem, ligesom det også var muligt at sende sin gamle Barbour jakke til reparation.

Da jeg kiggede forbi tidligt på eftermiddagen fredag, var de første 20 jakker allerede blevet re-waxet, mens adskillige jakker også var klar til at blive repareret.

Strik: Barbour

På et tidspunkt, da jeg snakkede med Barbour-holdet, kiggede en mand ind i butikken med en Barbour-jakke fra start 90’erne, som han skulle have fikset, og her slog det mig for alvor, hvorfor Barbour er så ikonisk et brand. Tænk, at en jakke har kunnet stå distancen over så lang tid, både når det kommer til holdbarhed og look. Det er unikt.

I min optik er der også noget helt særligt over Barbours ærkebritiske look, som stammer helt tilbage fra 1894, hvor John Barbour, inspireret af nordsøfiskernes klæder, begyndte at lave praktisk tøj og især jakker. I dag rammer jakkerne naturligvis plet, når det kommer til hele outdoor-trenden, der stadig buldrer afsted, men uanset de flygtige tendenser i modebilledet, vil Barbours jakker altid være aktuelle med det tidløse look i grønne toner og med skotsktern.

Jakke: Barbour (kun i butikken) // Strik: Barbour // Bukser: NN07  // Sneakers: Common Projects

Det er samtidig tydeligt, at Barbour altid har haft en ambition om at skabe langtidsholdbart tøj, som der kan stå distancen over tid – og som man rent faktisk har lyst til at pleje og give nyt liv igen og igen. Og ja, det blev altså igen bevist, da jeg i fredags observerede de mange mænd, der kiggede ind mere deres gamle jakker, som de – trods årtier på bagen – ikke havde tænkt sig at lade pensionere endnu.

I samme anledning sætter Troelstrup i denne måned ekstra fokus på det britiske brand, som allerede tilbage i 60’erne blev enormt populært, da Steve McQueen kastede sin kærlighed på det.

Jakke: Barbour // Habit: Canali  // Tee: Chevignon // Sneakers: Common Projects 

Selvom det er jakkerne, Barbour er mest kendte for, og som er en investering for livet, har de også en lang række andre items, som du kan overveje at inkorporere i din efterårsgarderobe. For eksempel kan du finde en lang række flotte striktrøjer, som alle er små unikaer med patches på albuerne, som differentierer sig fra strik til strik.

Jeg har i denne måned stylet nogle af mine favoritter fra Barbour, som du kan se i billederne her – og her har jeg netop valg alt fra de ikoniske signatur oilskinsjakker til deres lækre strik og quiltede veste, som du alt sammen kan finde hos Troelstrup.

Find Barbour hos Troelstrup HER.

Vest: Barbour (Kun i butikken) // Strik: Barbour

1 kommentar

  • There is definately a great deal to know about this topic.
    I really like all the points you’ve made.

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Ny JW Anderson-kollektion for Uniqlo slår endnu et slag for outdoor-tendensen